Lavmælt og intens uhygge

Broadchurch2 (C)BBC
Broadchurch Sesong 2. Foto BBC
Broadchurch Sesong 2.
Foto BBC

Krimbloggen er dypt imponert av og fascinert over Tv-serien Broadchurch.

Det er vakkert, det er lavmælt, det er intenst og det florerer av underliggende hemmeligheter som presser seg sakte men sikkert fram. Dette må være psykologisk spenning på sitt aller beste. Er det ett sted som passer å bruke midtukas kveld på – så er det definitivt TV-kroken.

Det sjokkerende drapet på elleve år gamle Danny Latimer i Broadchurch sesong 1 rystet grunnvollen i det lille kystsamfunnet i vakre Dorset. I et så lite og sammenvevd samfunn ble alle sett på som mulige mistenkte – men etter en opprivende etterforskningsfase ble det tatt ut tiltale. Faren til Dannys bestekompis Tom og etterforsker Ellies ektemann. Det tilsynelatende pålitelige Joe Miller

I sesong to er det rettsaken mot Joe Miller vi følger. Samtidig tas Alec Hardys store akilles, nemlig den uoppklarte Sandbrook saken, opp på nytt.

Det hele veves sammen i et dypt menneskelig drama, men en svært så kvalitetssikker psykologisk innsikt og karaktertolkning. Det er ikke uten grunn at denne BBC-serien er prisbelønt, og at skuespillerne David Tennant (Alec) og Olivia Colman (Ellie) hylles for sin innsats.

Anbefales på det varmeste!

Liker du å lese psykologisk krim?

Hva med en krim av Karin Fossum? Irske Tana French er også en mester, den psykologiske spenningen er intens i Utrygg havn. Engelske Belinda Bauer er også svært så god i det psykologiske krimfaget.

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen