Smak av frykt

(C) Mirror.co.uk
Fred&RosemaryWest

Fred & Rosemary West er kanskje det mest omtalte drapsparet i Storbritannia i nyere tid.

England har i likhet med USA en lang og grufull tradisjon med seriemordere, som for eksempel Jack the Ripper. Han herjet øst-Londons gater på slutten av 1880tallet – og er den første seriedrapsmannen som fikk internasjonal medieoppmerksomhet.

Fred & Rosemary West fikk også svært mye oppmerksomhet fra internasjonale medier. Her var det både en kvinne og en mann som drepte sammen.

Et ektepar med bisarre og sadistiske seksuelle lyster som endte med ren tortur og drap.

Så sent som i 1995 ble paret dømt for drap på 12 jenter, og i «skrekkens hus» i 25 Cromwell street fant de et torturkammer i kjelleren. Politiet fant ut at ofrene deres ble pint og plaget opp til seks måneder før de ble myrdet.
Selv deres egen datter, 16 årige Heather, fant politiet liket av. I tillegg var det over syv andre unge jenter begravet i hagen og i kjelleren. Fred West tok sitt eget liv i fengsel allerede i 1995, men tilstod ytterligere åtte drapssaker før han døde. Han sto altså bak mord på over 20 unge jenter, der motivet kun var seksuelt. Kona Rosemary soner fremdeles en livstidsdom.

 

 

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen