Forsvareren til Krimfestivalen

JensLapidus2@Anna-Lena AhlstromDa svenske Jens Lapidus ga ut sin Stockholm noir-trilogi for noen år tilbake, begynte mange flere å kjøpe bøker. Bare i Sverige solgte bøkene i millioner av eksemplarer, og her i Norge har lesere så vel som anmeldere jublet over den tøffe svenske forsvarsadvokaten som skriver som en gud. Når selv de som Lapidus skriver om, altså de kriminelle, de som lever på samfunnets skyggeside, nikker anerkjennende til bøkenes innhold, da snakker vi om en høy grad av troverdighet.
Derfor var det med svært store forventninger vi leste de første sidene av den rykende ferske krimserien som starter med Vip-rommet. Er dette like bra som de forrige bøkene?

Vi gjenkjenner det det med en gang. Umiskjennelig Lapidus – og om mulig enda bedre!

Intenst leser vi videre, og umiddelbart dras vi inn i et gjenkjennelig miljø. For vi tas igjen med til Stockholms underverden, der en ung, klassisk Stureplan-gutt forsvinner. For at overklassefamilien skal unngå uønsket oppmerksomhet i pressen blir det den unge advokaten Emelie som får i oppdrag å finne ham. For å nå det rette nettverket av informasjon må hun samarbeide med straffedømte Teddy – en eksjugoslav som har vært utpresser for mafiaen. Og det viser seg raskt at overklassegutten Philip slett ikke er så ordentlig eller snill. Så hvem er det som ønsker å skade ham? Her snakker vi krim på sitt aller beste

Møt Jens Lapidus på Krimfestivalen!

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen