Uhygge i idyllen

© 2010 Photographer Anna-Lena Ahlström Stockholm Sweden+46-709-797817Hvordan står det egentlig til med søta bror? I Sverige er det snart nyvalg, og den politiske situasjonen er svært dramatisk i forhold til hva den pleier å være her i sindige nord. Dette farger også av på krimlitteraturen i landet – og forfatteren Viveca Sten er mer aktuell enn noensinne i sin nye krim fra idylliske Sandhamn.

 

Skjønt idyll? Den vakre skjærgården er preget av førjulsstress, storm og snøføyk. Og dødsfall.

Den kjente gravende journalisten Jeanette blir funnet død i snøfonnen utenfor Seglarhotellet i Sandamn. Obduksjonen viser drap – en forgiftning av verste sort.
Viveca Sten strekker krimromanens essens til nye høyder når etterforsker Thomas slites mellom sin egen private omsorgssituasjon, og kravet fra politiarbeidet presser på i en intens jakt etter en egoistisk og psykologisk kald morder. I tillegg trekker hun trådene til et kaldere og mer fremmedfiendtlig Sverige, og det dagsaktuelle politiske landskapet ligger som et tungt bakteppe. Når trådene også trekkes til et havarert ekteskap og spørsmålet om eksmannen til drepte Jeanette egentlig er en velegnet omsorgsperson for datteren Alice, er spenningen fullstendig. Dette er en av Viveca Stens beste krimromaner, det er ikke uten grunn at hun har solgt over to millioner bøker!

Krimbøkene til Viveca Sten er filmatisert som den populære TV-serien Mordene i Sandhamn på TV2 og Tv4 play!

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen