280 mill. på fem minutter.

Spektakulært smart ran

FluktbilEt helt spektakulært diamant-ran som bekymrer hele diamantindustrien. For det er åpenbart alt for enkelt å stikke med de enorme verdiene: Skaff deg en falsk politiuniform og en kraftig hekkesaks. Klipp hull i gjerdet, og fluktbilen gjennom hullet. Stjel diamantene og stikk av så raskt du kan.

Det var dette åtte ranere gjorde på flyplassen i Brussel i 2013. Tungt bevæpnet og forkledd som politifolk kjørte de rett opp til flyet og viftet med maskingeværene mot bakkemannskapet som lastet opp flyet.

På kort tid hentet de ut 120 pakker med diamanter og plasserte dem i varebilene sine.

Passasjerene som var med i på flyet fikk ikke en gang med seg det spektakulære ranet!

Etter å ha stjålet diamantene, kjørte tyvene gjennom det samme hullet de kom inn gjennom. Politiet fant senere en av de to fluktbilene i nærheten. Den var utbrent.

Og smart var det også!

Diamanter Diamanter er små, dyre og veldig enkle å omsette!

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen