Oslos kalde underverden

NesboP1Jo Nesbø med et nytt romanunivers!

Alt han tar i blir til gull. Det er en setning som ofte har vært brukt om Jo Nesbø. Nesbø er den største krimforfatteren vi har i Norge, helt uten sidestykke. Hans internasjonale suksess er helt formidabel, og han leses av en stadig større mengde lesere over hele verden.

Hva er det egentlig han gjør som er så unikt? Kanskje er det selvtilliten som skinner gjennom teksten.

Uansett hvor drøy eller heftig boken han utgir er, så tror man på det som står der. Man lar seg rive med enten vi følger antihelten Harry Hole eller andre hovedpersoner skapt fra Nesbøs hånd. Å innfri lesernes forventninger er ingen liten oppgave når du heter Jo Nesbø, for lista ligger svært høyt. Og det er som med alle som har suksess – vi er nok mer kritiske og lurer på om han har greid kunststykket igjen.

I blod på snø forteller Nesbø fra en leiemorders perspektiv. Og leiemorderen Olav er på tross av yrket sitt en person det er lett å like, lett å synes synd på – han er en person med klare menneskelige feil og mangler.  Vi er i iskalde Oslo på 1970-tallet. Det er snart jul, og hovedstaden er kaldere enn noen gang. Bokstavelig talt. Det starter med at Olav er på jobb, nå i ferd med å ekspedere en av de ansatte hos Fiskeren. Fiskeren er narkobaronen som opererer i skjul av fiskebutikken sin på Youngstorget. Men så får Olav et helt spesielt oppdrag. Det kan ikke gå bra. Eller?

Visste du at Jo Nesbø kommer på Krimfestivalen lørdag 7.mars?

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen