«Jeg drepte dem alle»

True crime serien The Jinx som for tiden går sin seiersgang på HBO fikk nå nylig en enda større slagkraft enn først tiltenkt.

Serien handler om eiendomsmogulen og milliardærarvingen Robert Durst som er tiltalt for å ha drept minst tre mennesker siden midte av 80-tallet. Den første var hans kone som forsvant i 1982 etter at hun hadde informert venner og bekjente om at hun ønsket skilsmisse. Durst har jobbet hele livet for å fri seg fra mordtiltale og mistanke, og nå 71 år gammel, går dokumentarserien om livet hans til stor suksess verden over.

Men; det er noe med å glemme å sjekke om mikrofonen er slått av.

I dokumentarfilmingens mange og lange timer gikk Durst en tur på toalettet med mikrofonen og opptakssystemet på.

Og det er vel slik at når man tror man er alene så kan man finne på å snakke med seg selv? Det gjorde i alle fall godeste Durst, for dette fant man i råmaterialet to år etter ferdig innspilling:

– Hva i helvete gjorde jeg?, hvisket han til seg selv, før han fortsatte:

– Drepte dem alle, så klart.

Uff. Lei tilståelse etter over 30 år der han har hevdet sin uskyld.

Foto: Pat Sullivan, hentet fra VG nett.

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen