Å fryse dødens øyeblikk

«My friend, there’s more than one way to do it… there’s more than one way to skin something”
-Richard “The Iceman” Kuklinski, om ulike drapsmetoder.

Dette er en av uttalelsene til en av vår tids mest omtalte seriedrapsmenn. «The Iceman» herjet på vestre Manhattan fra 1948 til 1986, der han brukte området Hells Kitchen som et sted der han kunne «gå i skole» for å lære seg å drepe på ulikt vis. Han ble ansatt som mafialederen Roy DeMeos hitman fordi han var så åpenbart samvittighetsløs og drepte uten å stille spørsmål.

Kallenavnet «The Iceman» fikk han fordi han ble kjent for å fryse ned sine ofre for å bevare dødens øyeblikk.

Selv hevdet Kuklinski at han bevarte et lik nedfrosset i over to år. Man tror han brukte en isbil «Mr. Softee» som oppbevaring, men dette er aldri bekreftet.

En av de foretrukne drapsmetodene hans var bruken av cyanid. Denne giften er vanskelig å spore i liket i etterkant, og kan benyttes i alt fra mat, i sprøyter, direkte på huden for å nevne noen varianter.

Kuklinski ble arrestert av amerikansk politi i 1986. Han hadde en kone og to døtre som ikke ante noe om hans grufulle drapsdobbeltliv.

Selv har han hevdet at han har drept mellom 33 og 200 mennesker. Bare menn, aldri kvinner og barn.

Han var ute etter å drepe de som han oppfattet som høylytte, brautende eller plagsomme for ham selv. Hans egen forklaring på dette var at de minte om hans brutale far, som mishandlet han og søsknene (drepte en av brødrene hans) gjennom hele barndommen.

Forfatteren Phillip Carlo hevder også i sin biografi The Ice Man: Confessions of a Mafia Contract Killer, at Kuklinski stod bak det brutale drapet på fagforeningslederen Jimmy Hoffa, men dette er aldri bekreftet.

«The Icemans» historie har vært til inspirasjon for både film og musikk. Filmen The Iceman rullet over filmlerretene i 2012 og Death metal bandet Macabre synger om drapsmetodene hans på albumet Murder Metal

Grufulle historier og bestialske drap slutter aldri å fascinere…

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *