Fengende, bloddryppende og sexy

Så er det den kvelden svært mange i Norge og i resten av verden har ventet på. Seriestartdagen for sesong 5 av Game of Thrones. I følge VG er det bare å glede seg, de triller terningkast 5 basert på de fire første episodene. Det loves vold, drager og heftig sex i kampen om makten også i denne sesongen.

Dette er vel serien som har satt fantasysjangeren virkelig på kartet hos det brede lag av folk som ønsker å la seg underholde.

Krimbloggen er i utgangspunktet ikke så fan av fantasy, men denne kvalitetsserien fra HBO har virkelig satt i gang hjertebank av skrekk, overraskelse, fryd og avsky.

Om du ennå ikke har latt deg fange av dette storstilte fantasy-eposet er det bare å logge inn og starte med sesong 1. Det er rett og sett utrolig gripende hvordan kampen om makt mellom de syv ulike herredømmene i det oldtidslignende riket utspiller seg. Det er få serier der de enkelte karakterene er så ubeskyttet av handlingen, så du blir garanter overrasket over hvem som må ut (som dør) og hvem som får bli. Spillet gir ingen forutsigbare svar, og det er en råskap som i alle fall Krimbloggen sjeldent har sett maken til.

Det eneste negative er at HBO kun legger ut ny episode hver mandag, så vi må vente som i «gamle dager» på neste. Etter Netflix sin inntreden er vi vant med selv å velge hvor mange episoder vi kan se i ett strekk, men her blir det altså ti uker (10 episoder totalt) før vi er ved sesongens ende. Krimbloggen kommer altså til å trenge en støtte-serie, en serie som kan demme opp for abstinensene som Game of Thrones gir når du først er hekta.

Der ute i serieland fins det mye bra. Krimbloggen kommer tilbake med flere tips som kan demme opp for serieavhengigheten!

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *