En stabel av vinnere

Coben_Savner degLavSlik defineres bøkene i Harlan Cobens forfatterskap av verdenspressen. Det er ganske imponerende, en familiemann med seks unger som har utgitt 25 bøker på 23 år, der nesten alle har havnet på topp på New York Times bestselgerliste og blitt oversatt til mer en 22 ulike språk. Men kan alle krimromanene være like gode? Begynner han ikke etter hvert å gjenta seg selv?

Det mest imponerende er at han bare blir bedre og bedre.

I Savner deg griper forskjellige handlingstråder inn i hverandre på de mest urovekkende og overraskende måter, og som med de fleste Coben-thrillere er dette en bok du leser nærmest i ett strekk.

Nok en gang tar han fatt i et brennaktuelt tema – denne gangen er det internettdating som er hovedtema. Kat Donovan, NYPD-etterforsker, prøver å spore opp en savnet kvinne, samtidig som hun i all hemmelighet forsøker å finne ut hvem som drepte hennes far for nesten 20 år siden. En venninne mener hun trenger adspredelse, og insisterer på at Kat skal prøve nettdating. I jungelen av profiler dukker plutselig et kjent ansikt opp. Den som stirrer tilbake fra PC-en, er hennes eks-forlovede Jeff, mannen som knuste hjertet hennes 18 år siden. Men er det virkelig ham?
Vi sier det med forfatteren Gillian Flynns ord: «Coben er rett og slett en av de beste gjennom alle tider.»

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *