Mellom sumper og innavl

http://www.sky.com/tv/show/true-detectivehttp://www.sky.com/tv/show/true-detective
True Detective SM,

14716dea06b34eaece4da5ef908d4433[1]Hvilke TV serier er de beste? Nå som man orienterer seg i utallige betalingstjenester for å se den virkelig gode TV- serien kan det være vanskelig å vite hva som virkelig gjelder.

Krimbloggen er svært glad i se gode serier på TV, og denne serien er en av de beste vi har sett. True Detective fra HBO. Sesong 1 kom i 2014, og ledes av to karakterskuespillere som vi kvalitetsmessig rett og slett er usedvanlig imponert over.  Matthew McConaughey og Woody Harrelson.

Med en langsom, mørk, nærmest dystopisk stemning forsøker de to etterforskerne Martin Hart og Rust Cohle å oppklare drapet på en myrdet kvinne. Hun ser ut til å være offer for et okkult drap.

https://www.youtube.com/watch?v=TXwCoNwBSkQ

Men denne serien handler vel så mye om de to etterforskerne, serien er et karakterdrama uten sidestykke.

Handlingen begynner i 2012, over ti år etter at de etterforsket drapet. Det kommer tydelig fram at etterforskerne har brutt all kontakt med hverandre, og et av mysteriene er hvorfor. Under selve etterforskningsperioden i 1995 er noe av poenget at Martin Hart (Matthew McConaughey) har et svært mørkt syn på verden, og er sliter med ettervirkninger av sin tid som spaner i et hardt narkotikamiljø, et miljø han litt for hardt forsøkte å passe inn i. Krimbloggen mener at det kanskje er en av de beste rolletolkningene vi har sett på lenge. Det er stor skuespillerkunst! Hadde vi kastet terninger på denne bloggen ville True Detective sesong 1 definitivt fått et terningkast 6.

Det er en kort sesong, en kompakt historie, den avslutter på en skikkelig måte med en tilfredsstillende slutt.

Atmosfæren i serien er helt spesiell – en nærmest stille sørstadsuhygge mellom sumper, innavl og okkult religion.

Filming og foto: vi bøyer oss i støvet! Det er vakkert på en creepy måte.

I juni slippes sesong 2 av True Detective. Her er det helt nye skuespillere (Colin Farell, Vince Vaughn, Taylor Kitsch, Rachel McAdams) og diskusjonen på nett handler om hvorvidt serieskaperen (Nic Pizzolatto) klarer å holde nivået oppe. Krimbloggen skal i alle fall innta sofaen i Tv posisjon!

 

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *