Nødvendig vold

*** Local Caption ***

SlaughterFedrenes synderskisse_32-3Karin Slaughters bøker burde definitivt leses med bind for øynene. Det er så gripende og grusomt at Krimbloggen nesten ikke tør å vende sidene i boken.

Det er ikke uten grunn at Slaughter regnes som den beste i sitt fag. Hun er thrillerens dronning som alltid leverer aktuelle og ubarmhjertige krimromaner. Kanskje noe av årsaken til suksessen hennes er at hun har et genuint ønske om å engasjere og opplyse leserne sine.

Hun vil noe med bøkene sine, noe mer enn å skrive fengende krim. At hun gang på gang skriver om vold mot kvinner, er langt fra tilfeldig.

Hun mener det er nødvendig å skrive om denne formen for vold, og at det må gjøres direkte så alvoret går opp for leserne, fordi det er den brutale virkeligheten for altfor mange kvinner i dagens samfunn.
I Fedrenes synder møter vi spesialagent Will Trent som er forelsket og i ferd med å legge sin vanskelige fortid bak seg. Men så forsvinner en lokal kvinnelig student, og Will blir av en eller annen merkelig grunn holdt unna etterforskningen av sin sjef, Amanda Wagner. Will forstår ikke Amandas avgjørelse, men så støter de plutselig på hverandre i et forlatt barnehjem. Ti år tidligere var dette Wills hjem. De to etterforskerne må hanskes med fortidens demoner, hvis de ønsker å avverge en katastrofe.

KarinSlaughterHar du ikke lest noe av Karin Slaughter før? Da har du mye spenning til gode!

 

 

 

 

Illustrasjonsbildet øverst i saken er hentet fra http://www.tv2.no/a/3025990
(Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)

 

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *