Å spise unge gutter

I Krimbloggens artikkelserie om om mildt sagt oppsiktsvekkende seriedrapsmenn er det nok en kar som utmerker seg. Jeffrey Dahmer, og så kalt The Milwaukee Cannibal.

I årene mellom 1978 og 1991 myrdet Dahmer intet mindre enn 17 unge menn og gutter. Det aller fleste drapene skjedde mellom 1987 og 1991, så det drapstoktene eskalerte underveis. Det svært så oppsiktsvekkende med denne seriemorderen er at han spiste ofrene sine. Drapsmetoden han innebar grufulle lidelser for ofrene.

Det var gjerne involvert voldtekt, lemlesting, nekrofili og kannibalisme.

Da politiet kom for å arrestere Dahmer, fant de i hans leilighet blant annet fire avkuttede hoder, flere avkuttede overkropper uten ben og armer, og flere avkuttede peniser. I fryseren hans fant de et hjerte. Han hadde fotografier av de døde ofrene sine hengende på soverommet.

Da han ble fengslet provoserte han sine medinnsatte og hadde mange konflikter. Blant annet snakket han mye om ugjerningene sine, han viste ingen tegn på anger – noe som de andre innsatte reagerte på siden mange angret dypt på det som hadde ført dem dit. Men det verste var kanskje hva han gjorde med maten. Han formet maten til ulike kroppsdeler før han spiste den – og gjorde det svært synlig foran de andre fangene. Så i 1994 skjedde det. En medfange slo ham i hjel med en jernstang. Nok var nok.

 

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *