Fortidens skygger

BA71997_4600509a[1]BA71997_4600509a[1]

Tvedt_DjevelensBarnForfatterteamet Tvedt og Gulbrandsen slår pusten ut av deg – og det er bare å vende sidene om i intens spenning. Med Djevelens barn har ekteparet skrevet en forrykende god krim med en kvalitet og karaktertroverdighet som er svært etterstrebet i krimlitteraturens sjanger.

Det er en svært enkel og samtidig svært kompleks krim vi får servert fra paret. Det enkle er som regel det mest kompliserte.

Det er to hovedtema vi følger – det ene med det overordnede spørsmålet: hvor kommer ondskapen fra?

Det andre dreier seg om en størrelse alle mennesker på et eller annet vis forholder seg til. Kjærligheten. Hvor vanskelig er det ikke å elske, og få et forhold til å fungere? Og i alt dette blander fortiden seg inn, all historie vi mennesker bærer på preger de valg og de handlinger vi gjør i dag. Dette preger både Edvard Matre og Victoria på hver sin kant.
Edvard er degradert til en nyopprettet avdeling som skal følge opp forsvunne asylbarn. Alt han ønsker er å få sin gamle jobb som drapsetterforsker tilbake, men begynner motvillig å kikke nærmere på en sak. Ganske raskt skjønner han at noe er veldig, veldig galt.
Og Bergen klarer ikke Victoria å leve med sin egen skyldfølelse, noe som urovekkende fører Edvards og Victorias hverdag sammen på en måte de ikke kan ane konsekvensene av…

Chris Tvedt gir ut krim sammen med konen, Elisabeth Gulbransen.
Chris Tvedt gir ut krim sammen med konen, Elisabeth Gulbransen.

Har Norge fått DET STORE forfatterparet? Har vi endelig noen som kan overgå de berømte svenske Sjöwall & Wahlöö med Martin Beck serien?

 

 

 

 

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *