Krimbloggen anbefaler

Norgesvennen Val McDermid gjør det igjen. Skotten leverer krim av verdensklasse år etter år.

Val McDermidDet fascinerende er at for hver krim jeg leser av McDermid, så slår det meg at det er så uforutsigbart. Ikke bare er det kvalitet og krimessens av høyeste klasse, det er også nye karakterer, nye tema og ny måte å bygge historien på. Denne gangen veksler McDermid mellom fortid og nåtid, mellom Balkans grufulle krig på tidlig 90-tall, flere direkte henrettelser i vår tid, og et åtte år gammelt skjelett som blir funnet i et gammelt tårnhus.

Og McDermid loser deg stilsikkert gjennom handlingstrådene, nennsomt nøster hun tråd for tråd mens du villig lar deg fange i spenningsnettet.

Det er en god grunn til at denne skotske norgesvennen har solgt over ti millioner bøker på over 40 ulike språk!
I Skjelettets vei befinner vi oss i Edinburgh, Val McDermids hjemby. Da bygningsinspektører finner et gammelt skjelett med et kulehull i hodet, blir det starten på en etterforskning av en såkalt cold case. Etterforsker Karen Pirie avdekker snart en serie gamle konflikter, falske identiteter, en sterk kjærlighetshistorie og hemmeligheter som lenge har vært begravd.

 

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *