Vi er hekta på Narcos

At virkeligheten overgår fantasien er noe vi stadig forbløffes over. Krimbloggen har sett hele den halvdokumentariske serien Narcos som er Netflix nye og høyst severdige Tv-serie.

NARCOS_S01E02[1]Wow.
Det er kanskje ikke så overraskende at Colombiansk narkosmugling, opprettelsen av kokainveien til Miami og spillet om makt, penger og dominans fenger de som er interessert i krim i utgangspunktet. Men her er alt basert på den forbløffende og brutale virkeligheten – og det gjør noe med oss når vi lar oss engasjere av denne velspilte og særdeles spennende tv- serien om den colombianske narkokongen Pablo Escobar.

Det kan være at dette fenger ekstra mye fordi vi i utgangspunktet får stor sympati for den kriminelle fattiggutten Pablo fra Medillin.

Han har både humor og høy grad av menneskelig varme og sympati for det columbianske samfunnet som er preget av enorme forskjeller mellom fattig og rik. Han er de fattiges Robin Hood. Han ønsker å redde Colombia. Helt til han stilles til ansvar for sin kriminelle levevei og avvises av de Colombianske politikerne når han prøver å karre til seg legitim makt.

NARCOS_S01E04[1]Historien om Escobar fortelles ut fra den den amerikanske DEA agenten Steve Murphys perspektiv, og slik får vi også innsikt i hva det brutale samfunnet og hva den enorme makten til narkotikakartellet har gjør med ens egen moral.

Hvilke midler er man villig til å bruke for å få de resultater man ønsker? Det viser seg å etter hvert bli en hårfin balanse mellom rett og galt.

Men; hvorfor fenger dette oss så mye? Jo, karakterene er så velspilte, det klippes inn dokumentariske filmklipp som øker graden av troverdighet. Humoren og råskapen trår side om side og forsterker hverandre. Tøffheten og kulheten til narkokongens menn, de ville festene, de vakre kvinnene og mengdene med cash. Og bismaken som oppstår når det ekte kriminelle ansiktet vises. Den verden hvor ingen, hverken fattig eller rik spares i veien mot totalt herredømme over lille Colombia. Det ansiktet er virkelig ikke vakkert.

Krimbloggen er hekta, vi vil ha mer!

Av Anja Rålm,

Bildene ( Foto: Daniel Daza, Netflix) til dette innlegget er hentet fra VGs anmeldelse av serien med terningkast 5!: Les hele anmeldelsen her:
http://www.vg.no/rampelys/tv/hollywood/tv-anmeldelse-avhengighetsskapende-narkosaga/a/23513544/

 

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen
1 kommentar
  1. Fred Mehlum Karlsen:

    Dette er en veldig bra serie. Jeg har den på DVD alt, den er ikke gitt ut i Norge ennå. Den som ikke liker mye blod od drap bør ikke se denne.
    Dette er en samproduksjon mellom Columbia og USA, den anbefales på det varmeste.

    20. desember 2015 kl 09:28

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *