Fortidens mørke

Det er vemodig. Liza Marklund avslutter krimserien om modige, følsomme og smarte Annika Bengtzon. For 17 år siden startet eventyret, Liza Marklund satte fart i den nordiske krimbølgen som siden har skylt over nesten hele verden.

LizaMarklund-PEngland, USA, Tyskland og Latin-Amerika for å nevne noen områder der Nordens krim har fått et stabilt feste. Og det er en god grunn til at Marklund har verdenssuksess! I hennes bøker er det alltid noe mer enn krimplotet som formidles. I tillegg til en usedvanlig evne til å skape hjertebank og spenningsdriv behandler Marklund et samfunnsaktuelt tema med en stor grad av tyngde.

I hennes bøker er det alltid noe til ettertanke, noe som er viktig for relasjonen en kan være i eller for samfunnet vi deltar i.

I Jernblod er det ren finale, sirkelen endes i et nær sagt perfekt sluttresultat.
Annika Bengtzons søster, Birgitta, har forsvunnet. Det siste livstegnet fra henne er en sms: Annika, hjelp meg! Samtidig ser papirutgaven av Kvällspressen ut til å gå i graven. Med mindre et mirakel skjer, kommer sjefredaktør Anders Schyman til å gå inn i historien som mannen som la ned den svenske journalistikken. En profilert rettssak om et bestialsk mord på en uteligger pågår mens dagene går, og Birgitta forblir savnet, og Annika blir konfrontert med sin kompliserte fortid.

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *