Fanget i Broens univers

Krimbloggen trodde kanskje vi hadde fått nok av nordiske krimserier med etterforskere som har et eller annet syndrom som gjør dem dyktige, men sosialt vanskelige. Så vi begynte å se på Broen 3 med høy grad av skepsis.

Vi var enige med oss selv – dette var jo litt kunstferdig, litt lite troverdig og mange tråder som umulig kunne henge sammen. Men så så vi på en episode til. Og en til. Og vi begynte å glede oss til neste mandag, og vi skulle ønske dette var en serie på netflix der vi kunne se alt på en gang. For dette fenger! Vi har ingen anelse om hvordan det hele henger sammen, men karakteren, de groteske og filmatiske drapene, det stadige ubehaget der vi ikke helt vet hvordan Saga blir behandlet av sin nye sjef.

Hun blir jo ikke forstått! Eller verdsatt!

Så nærmest ufrivillig er vi fanget i Broens univers nr. 3. Det er et mørk og ubehagelig univers – der menneskets dobbelhet og uforutsigbarhet stadig stikker under og driver fram både ondskap, sårbarhet, dramatiske og udramatiske hendelser i livene våre. Kanskje er det karakterer som vi som hverdagsmennesker ikke kjenner oss like godt igjen i, men vi gripes likevel. For det er alltid noe vi undres over, noen som viser seg å ikke være som vi trodde, noe i mennesket vi lar oss fascinere over. Og hvem er morderen? Hvordan skal det gå med Saga?

Det er bare å holde ut og vente på mandag.

 

Til framhevet bildet i innlegget: Fra venstre: Linn (Maria Kulle), Claes (Reuben Sallmander), Saga (Sofia Helin), Lise (Sonja Richter), Freddie (Nicolas Bro) og Henrik (Thure Lindhardt). Foto: BALDUR BRAGASON, FILMLANCE INT./NIMBUS FILMS

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *