Unik etterforsker

Delaney_UtenNadeHva er det med de kriminelle handlingene som fengsler oss så voldsomt? Det er underlig at nettopp krimlitteraturen er så populær verden over. Det kan jo være så fryktelige og så grusomme historier! Hvorfor bruker vi fritiden vår til å lese om sånt?

Jeg tror tanken på å bli utsatt for noe er så sterk hos mennesket, at det å bruke fantasien kan gjøre tankene våre lettere å leve med.

Og så er det rett og slett svært spennende å lese om. Krimbøkene griper tak i deg på en helt annen måte enn mye annen litteratur gjør. Man kjenner det i magen, i nervene, hjerterytmen øker, og man lese videre for å vite hvordan det går. Seirer det gode over det onde? Det er jo det vi mennesker så gjerne ønsker at skal skje.
Derfor er det en iskald og gripende følelse som fanger oss i lesingen av Luke Delanys Uten nåde. Kan det gode virkelig vinne her? Vi følger etterforsker Sean Corrigan.

En usedvanlig mann, med en bakgrunn de færreste hadde klart å reise seg fra. Vold, overgrep, mishandling gjennom hele barndommen.

Men nettopp derfor er han en unik etterforsker, og nettopp derfor klarer han å gjenkjenne en drapsmanns kalde og uempatiske instinkt. For det er slik det er fatt i Londons gater. En uvanlig kald og beregnende seriemorder er løs, og kun Corrigan kan fatte hvordan han tenker …

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *