Aldri snakk med fremmede…

Den fremmede_490737En læresetning de fleste blir prentet inn i løpet av oppveksten er at man ikke skal snakke med fremmede. Eller i alle fall være forsiktig, for man vet ikke om de vil deg godt. Harlan Coben er en sann mester i å ta det allmenngyldige og skape thrillere som berører oss som hverdagsmennesker. I årets Coben-krim, Den fremmede, snakker hovedpersonen Adam med en fremmed mann. Det skal han angre bittert på.

Det er dette som er så usedvanlig enkelt og så utrolig treffende med den amerikanske suksessforfatteren. Alle vet at det å snakke med fremmede kan være risikabelt.

Likevel er det sannsynlig at vi som voksne mennesker vil gjøre det.
Når noen kommer bort til deg og vil fortelle deg noe, så hører du etter. Kanskje du ikke alltid skal gjøre det?

For den fremmede mannen som oppsøker Adam på en bar, han forteller at kona til Adam har løyet. Hun har løyet på det groveste, hun har latt som om hun er gravid og mistet barnet slik at Adam har blitt værende hos henne. Svik og løgn, det er vanskelig å leve med. Men Adam kan ikke tro det – han elsker kona si høyt, – de har et godt ekteskap. Likevel murrer ordene fra den fremmede, og han konfronterer henne med det han har fått vite. Dagen etter forsvinner hun sporløst. Hva har skjedd? Har hun stukket av fra løgnen? Er hun blitt utsatt for noe kriminelt? Er den fremmede involvert? Stålsett deg for nok en fantastisk pageturner fra denne krimmesterens hånd!

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *