Jo Nesbø er årets festivalforfatter

Krimfestivalen er på The Guardians liste over verdens beste krimfestivaler. Den arrangeres i år fra 3. til 5. mars, og dette er den femte festivalen i rekken. Krimfestivalens mål er å utforske det særegne ved nordisk krim og sette den i et internasjonalt perspektiv. Du finner programmet og hele forfatterlisten på festivalens nettsider: Krimfestivalen.no.Krimfestivalen 2016 logo

 


Programmet inneholder 50 ulike programposter, og de fleste foregår i Cappelen Damm-huset eller på Centralteatret. Som tidligere år blir det forfatterintervjuer, paneldiskusjoner, krimteatersport, quiz og mye mer. I tillegg er det i år fokus på True Crime, og derfor vil også for eksempel Politihøyskolens eksperter på Kriminalteknikk vise hvordan de finner og sikrer spor på et åsted.

Festivalforfatteren Jo Nesbø
Jo Nesbø er den som i år har fått æres betegnelsen Festivalforfatter. Han etterfølger Karin Fossum og Gunnar Staalesen. I kraft av denne rollen vil han holde prologen på åpningsarrangementet i tillegg til at han vil være med på flere programposter.

«Døden går til scenen» og Krimteatersport på Centralteatret
Torsdag 3. mars kl 20.00 er det nypremiere på Gunnar Staalesens Døden går til scenen med Finn Schau, Monica Hjelle og Johannes Joner som også har regien. Her prøver en rekke av våre største krimhelter å løse et mordmysterium, og i år får de hjelp av Sherlock Holmes. De tre skuespillerne løper ut og inn av mange forskjellige roller og gjør dette til en hylende morsom krimfarse som spilles hver kveld under festivalen. Krimteatersport står også på programmet alle tre dager og er med Harald Eia, Jan-Paul Brekke og Helen Vikstvedt.

Arrangørene
Cappelen Damm og Krimklubben er hovedarrangører av Krimfestivalen, og den blir arrangert i samarbeid med Rivertonklubben, Oslo Nye Teater, Tanum Karl Johan, Ark Egertorget, Narvesen Continental, Norli Universitetsgaten, og ni andre forlag: Aschehoug, Gyldendal, Kagge, Vigmostad & Bjørke, Juritzen, Quintano, Mata, Kolon og Harper Collins. Dagbladet er festivalens mediepartner.

Krimfest tre dager til ende
Er du glad i krim og ønsker å møte mange av Nordens, ja verdens ledende krimforfattere er det bare å sette av datoene 3. til 5. mars. Alle arrangementene er gratis, og det blir nok fullt i år også, så vær tidlig ute.

Sjekk programmet og finn dine favorittposter!

Av Knut Gørvell

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *