Krimforfatternes TV-favoritter

http://www.sky.com/tv/show/true-detectivehttp://www.sky.com/tv/show/true-detective
True Detective SM,

Til Krimfestivalen som er 3. til 5. mars, lages et stort Krimmagasin. Her forteller krimforfattere og krimeksperter hvilke TV-seriefavoritter de har. Her er listen som gir deg gode tips for en kriminelt spennende TV-helg:Krimmagasinet_2016

Tom Egeland: TRUE DETECTIVE 1
Første sesong av True Detective var uovertruffen. Den uhyggelige sydstatsstemningen, dramaturgien, kameraføringen, manus, skuespillerne – alt!

Jørn Lier Horst: COLUMBO
Jeg kommer ikke unna klassikeren Columbo og legendariske Peter Falk som snubler inn i handlingen, med sigar, skjevt blikk og krøllete frakk.

Sidsel Dalen: JOHAN FALK
Min favoritt er den svenske TV-serien Johan Falk. Den gir et realistisk bilde av kriminelle gjenger, og hvordan politiet jobber for å infiltrere dem. Den nervepirrende skildringen av informanten Frank Wagner – spilt av Joel Kinnaman – gjør at dette skiller seg ut.

Eystein Hanssen: THE LAST PANTHERS
Godt tegnede karakterer i troverdig plott: Europol jager ransliga med utspring i Arkans tigre. Historien spinnes rundt gangstere og korrupte politikere. Stemningen er ekkel, kameraet nådeløst.

Gunnar Staalesen: BROADCHURCH
Gode karakterer, hverdagslig miljø, troverdig dialog og et bra plot – kan man egentlig ønske seg noe mer?

Yrsa Sigurdardottir: BREAKING BAD
Det tiltalende er seriens overbevisende persongalleri, og spesielt kjemilæreren Walter White. Den nedadgående spiralen vår anti-helt befinner seg i ble vanedannende for meg.

Hans Olav Lahlum: POIROT
Umulig for meg å komme utenom Poirot-filmene med David Suchet. Klassisk tenkende og logisk krim tro mot originalbøkene, med lange episoder – og stor appell til TV-seerne også på 2010-tallet.

Torkil Damhaug: TRUE DETECTIVE 1
Som i «Heart of Darkness» og «Apocalypse Now», blir vi i «True Detective Sesong 1» tatt med på en reise der vi trenger stadig dypere inn i en verden av korrupsjon, overgrep og ondskap, mot en ustabil og livsfarlig endestasjon.

Asbjørn Slettemark: THE LAST PANTHERS
Balkanske diamantyver, fransk politi og engelske forsikringsagenter kjemper en intens kamp om makt, penger og sannhet i dette dystre krimdramaet.

Fredrik Wandrup: BRAQUO
Knallsterk fransk serie om en spesialgruppe i politiet i kamp både med sine overordnede og det verste som kan tenkes av gangstere og forbyterbander. Hardkokt, tett og beksvart noir-stemning. Tre sesonger er tekstet på engelsk. Sesong 4 er bebudet i 2016.

Nils Nordberg: PRIME SUSPECT
Prime Suspect med den formidable Helen Mirren som Jane Tennison og en som historie som virket så ekte at det gjorde vondt.

 

PS: En av Krimbloggens store favoritter er også True Detective 1!

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *