En skikkelig krim!

Lycke_494926Dette var en stor overraskelse! Etter å ha lest krimdebuten Lycke vil vi i Krimbloggen gjerne lese mer av den svenske forfatteren Mikaela Bley. Er hun den nye store krimdronningen som skal toppe alle lister i de nordiske landene? Mye tyder på det. Bley har skrevet en krim som griper deg fra første side, og som holder på spenningen, ord for ord, side etter side, helt til siste slutt. Og det er skikkelig krim! Ingen uventede perspektiv eller tråder, ingen fordreininger av sannhet eller handling.

Men så spennende, så utrolig godt håndverk og så uforutsigbart at vi satt igjen med en sann lykkefølelse etter endt lesing. Dette er gull.

Ellen Tamm jobber som kriminalreporter i TV4 og får en forsvinningssak å dekke. Åtte år gamle Lycke har forsvunnet sporløst utenfor tennishallen der hun trener. For Ellen blir denne saken personlig, hun har en egen dyp og ubearbeidet sorg som utløses når hun begynner å nøste i Lyckes forsvinning. Hun blir dypt frustrert over mangelen på engasjement fra etterforskernes side. Det er jo det første døgnet som teller! Ellen blir nærmest som besatt av saken, og tar etterforskingen i egne hender. Så mens regnet høljer ned i Stockholms gater, dras hun inn i en verden av familiehemmeligheter, løgner og svik, og på veien tvinges hun til å konfrontere sine egne demoner.

God lesing!

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *