Påskens beste krim!

Påske og krim henger tett sammen i Norge, og Krimbloggen har nå definert sine topp tre favoritter! Her er det bare å skrelle appelsinen, knaske kvikklunsjen og lese til øyet blir stort og vått.

LowResRgb_Omslagsforside_Damhaug_EnFemteArstidTorkil Damhaug En femte årstid. Kanskje noe av det beste vi i Krimbloggen har lest? I alle fall på lenge. For denne boken har Damhaug fått kun seksere og femmere av landets anmeldere. Er det en bok som alle krimelskere bør lese, så er det denne!
Det er et umiddelbart ubehag som fanger oss når vi begynner å lese. Er Ann i ferd med å dø? Hva skal hun utsettes for? Raskt øker pusten, Damhaug vet å fange sine lesere. Ann dør ikke i første kapittel, men hun føler at hun kommer til å gjøre det. Vi opplever redselen, vi kjenner pulsen hennes øke.

Den psykologiske spenningen sitrer fra første ord i denne krimromanen.

LowResRgb_Omslagsforside_Jeg_lar_deg_ga_497293Clare Mackintosh Jeg lar deg gå. Dette er en av de mer velskrevne krimdebutantene vi har lest. Engelske Mackintosh har allerede rukket å bli en verdensstjerne, og det med god grunn. Noe landets anmeldere kan skrive under på med sine unisont kastede femmere! Helt spesielt for Mackintosh, som kanskje er grunnen til at akkurat denne krimromanen er så utrolig god, er at temaet er personlig for henne. Hun har jobbet i politiet, og hun har mistet sin egen sønn. Så hun vet godt hva både sorg, tap og etterforskning er. I tillegg vet hun så godt at sannheten aldri er en sak, den har alltid flere sider, det er flere årsaker til og varianter over samme hendelse. Det er noe av dette som gjør denne krimmen så usedvanlig god og berørende.

Det er så hjerteskjærende berørende, og så velskrevet at vi ble dypt imponert.

Når hun så i tillegg klarer å dreie årsaken til plotet i en både logisk og overraskende vending, ble vi helt solgt.

LowResRgb_Omslagsforside_De_som_fortjener_det_486235Peter Swanson De som fortjener det. Alle elskere av krim har fortjent å lese denne! Utrolig underholdende, høk over høk-historie som også har vakt mildt sagt stor begeistring blandt norske lesere og anmeldere. En god grunn er det til at det har trillet seksere og femmere som rommer maxi-yatziens beste fulle hus!
Det er ikke ofte man bare vet at man har med en framtidig klassiker å gjøre. Men de gangene man har lest en slik bok, kjenner man det nesten fysisk i kroppen! Det er som ordene, historien og boksidene har dratt med seg hver eneste muskel i kroppen, utfordret hjernen og gitt deg en opplevelse du vet du kommer til å huske.

Denne krimmen er en så snedig, velskrevet, berusende, hypnotisk spennende og underholdende pageturner at vi i Krimbloggen kjente det i hver nerve etter endt lesing.

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *