I påsketradisjonens ånd

Det er  mange tradisjoner knyttet til påsken, og en av mine favoritter er påskekrim på TV. Og da mener jeg god gammeldags analog TV, der man faktisk må vente helt til neste kveld for å få med seg neste episode!

Det er jo i dag, med Netflix ruvende på topp, nesten ren selvpining – er krimserien så god og spennende som den skal være, så gjør det nesten vondt å måtte vente til neste kveld!

Men tradisjon er tradisjon, jeg syns i alle fall det føles mer riktig å se på påskekrim på TV’en, til en tid som jeg ikke selv har bestemt en gang.

Så hva er det statskanalen har å by på i år, vil det være verdt det? Det er i alle fall litt å velge mellom, så får vi bare vente og se.

På NRK1 sender de hele tre krimserier som avløser hverandre gjennom hele påskeuken fra mandag 21 mars.
De starter ut med en britisk krim som virker veldig spennende. Britisk krim forbinder jeg også med påske, så dette lover godt.
Nedgravde hemmeligheterNedgravde hemmeligheter handler om liv som blir snudd på hodet når en gammel sak blir åpnet igjen.
Et lik blir funnet i en gammel bygning. Cassie Stuart, en av Londons smarteste detektiver, blir satt på saken. Hun avdekker hemmeligheter som har vært skjult i nesten 40 år. Fire personer blir mistenkt i saken.

 

Etter denne overtar mer britisk krim på statskanalen, torsdag 24 mars starter andre sesong i Prey, eller Ingen utvei som den heter på norsk.

Ingen utveiHer blir fengselsbetjent Dave Murdochs datter blir kidnappet. For å redde henne blir han tvunget ut på en farlig flukt sammen med en kvinnelig innsatt. På NRKs nettsider kan vi lese at dette er en frittstående sesong, så det er bare å henge på selv om vi ikke har sett den første sesongen. Jeg ble i alle fall nysgjerrig av å lese omtalen, det ser ut til å være mange gode skuespillere med på lager her.

Den siste serien som NRK sender i selveste påskehelgen (Langfredag, 25 mars) er langt mer klassisk og tradisjonell. Unge inspektør Morse.

Unge inspector morseOxfords brilliante, unge detektiv Endeavour Morse er tilbake i den tredje sesongen av den populære dramaserien. Handlingen foregår våren og sommeren 1967, og etterforskeren får fire nye mysterier å løse. Denne gangen er unge Morse full av selvmedlidenhet etter å ha blitt suspendert fra Oxford-politiet. Men detektiven i ham våkner når en ung kvinne på uforklarlig vis forsvinner fra et spøkelsestog og deretter blir funnet drept.

 

God TV-påske!

 

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *