Krimromanen som ikke lar deg gå …

Er det mulig å flykte fra sitt eget liv? Kan man starte på nytt uten at fortiden på et eller annet vis griper tak og gir seg til kjenne? Man sier jo at sannheten alltid kommer for en dag, og det viser seg å stemme.

LowResRgb_Omslagsforside_Jeg_lar_deg_ga_497293Engelske Clare Mackintosh skriver om nettopp dette i sin svært kritikerroste krim, Jeg lar deg gå. Helt spesielt for Mackintosh, som kanskje er grunnen til at akkurat denne krimromanen er så utrolig god, er at temaet er personlig for henne.

Hun har jobbet i politiet, og hun har mistet sin egen sønn. Så hun vet godt hva både sorg, tap og etterforskning er.

I tillegg vet hun så godt at sannheten aldri er en sak, den har alltid flere sider, det er flere årsaker til og varianter over samme hendelse. Det er noe av dette som gjør denne krimmen så usedvanlig god og berørende. Det er så hjerteskjærende berørende, og så velskrevet at vi i Krimbloggen ble dypt imponert. Når hun så i tillegg klarer å dreie årsaken til plotet i en både logisk og overraskende vending, ble vi helt solgt.

Jeg lar deg gå starter med det verst tenkelige en mor kan oppleve: hennes fem år gamle sønn slipper hånden hennes og løper over veien, blir påkjørt og drept. Sjåføren stikker av. Det viser det seg å være gode grunner til …

Gjør deg klar for en fantastisk leseropplevelse! Du blir garantert berørt!

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *