Djevelsk bra fra Egeland

OriginalRgb_Varebilde_omslag_egelandDet er som å møte en gammel og kjær, men litt irriterende venn. Den noe eksentriske og geniale krimhelten Bjørn Beltø er tilbake mellom bokpermene, og vi i krimbloggen dekker bordet til hjemkomstfest. Dette er bra!

Den sære albinohelten har vendt snuten hjem til Norge, til den fiktive bygda Juvdal. Så denne gangen er det våre hjemlige trakter, vår religions- og kulturhistorie som settes i fokus. Det er fascinerende å se Beltø i sitt sedvanlige sympatiske, men alltid spørrende vesen pirke i politiets etterforskning og den lille bygdas sosiale holdninger. Det er ikke alt det er like greit å stille spørsmål om!

Den noe nevrotiske arkeologen har blitt tilkalt som etterforskningshjelp av Kripos til Juvdal for å løse drapsgåter fra 1708, 1963 og 2015. Dødsfallene har mistenkelige likheter, men det er da ikke mulig at de henger sammen?

Er det Djevelmasken som har fått nye krefter?

Den fra graven til den karismatiske omreisende predikanten fra 1708 som ikke bare tente bygdas religiøse ild, men også bygdas kvinner? Journalisten Daniel Lyche hevdet han var på sporet av noe stort rett før han ble funnet død utenfor kirken. Underlig likt plassert slik sogneprest Fjelberg døde i 1963, og slik den karismatiske predikanten døde i 1708. Dette er et mysterium bare Bjørn Beltø kan komme til bunns i!

 

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *