Vold bak gardinene

VarEgenLilleHemmelighetDet handler ikke bare om krim i Vår egen lille hemmelighet. Ninni Schulmans fjerde roman er også en sterk beretning om å leve med skrekk og frykt i sitt eget hjem.

Årsakene til forsvinninger og kriminelle handlinger er mange og varierte. Svenske Ninni Schulman går bak handlingene, inn på menneskene og deres hverdag og tankesett i bøkene sine. Hun klarer å formidle sammenhengen mellom hendelser i et helt vanlig liv, i en helt gjennomsnittlig liten svensk by, og kriminelle handlinger.

Når sladderen fyker om ørene på kakebakende skolemammaer, så utsettes den mammaen som baksnakkes for vold av groveste sort.

Det er nettopp disse kontrastene som fengsler oss så veldig i Ninni Schulmans krimbøker. Det er en grunn til at nettopp denne mammaen så ofte ikke kan delta på vegne av barna sine.

Det er altså den skjulte volden som er drivkraften i Vår egen lille hemmelighet. Hvordan kan man beskytte seg mot ondskap når den finnes midt iblant oss? I den fjerde boken om journalisten Magdalena Hansson i Hagfors forsvinner sosialarbeideren Anna-Karin sporløst. I den forlatte bilen hennes finner politiet spor av blod, og når Magdalena skal skrive om saken, finner hun ut at Anna-Karins tilsynelatende ordinære liv bare er en fasade. Denne kvinnen har levd med mange vonde hemmeligheter …

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *