Hva skal du lese på stranden i sommer?

I ferien trenger man noe lett og fengende å lese. I lyse og late feriedager er det best at boken du holder på med er lett å hoppe inn og ut av – og at den er praktisk å ta med seg på reise. En pocket altså, ikke så dyr – og lett å holde når man ligger i solsteiken.

Det er to thrillere Krimbloggen mener du bare MÅ lese i sommer, som garantert får opp pulsen i sommervarmen!

FryktløsFryktløs av Lisa Gardner:

Det siste D.D. Warren husker, er at hun befant seg på drapsstedet etter mørkets frembrudd. En gulvplanke som knirket, en lav, nynnende stemme i øret – før det ble svart. Hun ble funnet alvorlig skadet i bunnen av en bratt trapp, og nå kan hun ikke bevege seg uten at smertene er uutholdelige. Hun kan ikke jobbe. Hun kan ikke engang løfte sin tre år gamle sønn. Seks uker etter finner politiet et nytt offer. D.D. er den eneste som kan ha sett morderen.

Den eneste måten hun kan huske på, er ved å trosse smerten – og frykt

Så D.D Warren tar kontakt med Adeline Glen som er lege. På grunn av en arvelig genfeil kan hun ikke føle smerte, men nettopp derfor er hun en spesialist på feltet. Men det Warren ennå ikke vet er at  Adeline Glen kommer fra en familie av seriemordere …

 

FluktenFlukten av Patrick Lee:

Ekssoldaten Sam Dryden lever et rolig liv i en liten by ved kysten av California. På en av sine nattlige joggeturer støter han på en jente på strandpromenaden.

Skrekkslagen og uten sko flykter hun fra en gruppe bevæpnede menn.

De har ett mål for øye: å drepe henne. Dryden finner ut at elleveåringen bare husker de siste to månedene av livet sitt, der hun har blitt holdt fanget av myndighetene. Foruten å vite navnet sitt, Rachel, vet hun at hun har evner som gjør at de ikke kan la henne slippe unna.

Sam Dryden mistet sin lille datter og kone i en ulykke for fem år siden, og det er nettopp dem han har i tankene når han går med på å hjelpe lille Rachel. Hva er det som har skjedd i livet hennes? Hvem er det hun flykter fra? Hun trenger åpenbart beskyttelse mot de som er ute etter henne. Hun har glemt fortiden sin, og det skal vise seg å være et dødelig feilgrep….

En konspirasjonsthriller på sitt beste!

God sommer!

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *