Fremragende Fossum

Hun har fått Yatzy i seksere av et samlet anmelderkorps. Dette er årets beste krim, uten tvil!

LowResRgb_Omslagsforside_KarinFossum_Hviskeren_2oppl«Ingen forlater en Fossum-krim upåvirket» skrev jeg en gang etter å ha lest en av Fossums krimromaner. Den setningen står nærmest som en allmenn sannhet når du åpner en bok denne dronningen av psykologisk krim har skrevet. Fossum har en unik evne til å dra deg med, sakte og med mer og mer krypende ubehag inn i de mørkeste menneskesinn. Her møter vi de vanlige menneskene med det ordinære og stille livet i all sin skjørhet.

Når noe uventet eller litt skrudd skjer – blir konsekvensene store og ubehagelige, og spenningen sitrer i tankerekkene, i psykosen og i skillet mellom realitet og tanke.

Etterforsker Konrad Sejer har lange avhør av Ragna Riegel etter at alt er for sent. Sejer forsøker å lokke fram sannheten om det som er skjedd. Men er Ragna sannferdig? Ragna har levd livet med strenge rammer og rutiner, hun må ha orden. Noe hun hadde inntil den dagen hun fant et brev i postkassen med hennes navn på konvolutten og en utvetydig trussel skrevet med store blokkbokstaver på arket inni. Brevet gir støtet til et mareritt der Ragna Riegel blir truet på livet av en ukjent fiende. Der hun merker at hun må bruke alle virkemidler for å forsvare seg. Eller har hun ført omgivelsene grundig bak lyset? Dét blir det Sejers oppgave å finne ut av…

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *