Hva er sant?

Enken_omslagVar avdøde Glen Taylor en kjærlig ektemann eller en hjerteløs morder? Bare enken vet sannheten

Når en hendelse skal forklares, eller et liv skal fortelles om, så vil det som er sant alltid endre seg etter hvem som forteller. Når man i tillegg lever med en notorisk løgner, er det det ingen objektiv sannhet å støtte seg på. Noen ganger ender en ren løgn med å bli stående som det eneste sanne, bare fordi noen har vært gode nok til å fortelle den. Så mye vondskap som dét kan medføre, er nesten umulig å finne ord for.

Britiske Fiona Barton vet svært godt hva dette dreier seg om, i mange år har hun jobbet som journalist i de mest tabloide engelske avisene, og dreid sannheten i mange retninger. Nå har hun skrevet krimromanen Enken, og der ligger løgnene mellom ektefellene som en klam tåke over dype tillitsbrudd, grusomme lyster og handlinger – og ikke minst fasaden deres som journalistene forsøker å få innsyn i.

Klarer sannheten å bryte gjennom alle lagene med løgn?

Glen Taylor er død i en bussulykke, og enken Jean er eneste sannhetsvitne igjen. Kidnappet, misbrukte og drepte Glen lille uskyldige Bella på to år? Visste enken om det? Nå som hun endelig er fri fra sin ektemann, hvilken historie velger hun å fortelle?

«Enken er en intens bok som vil gripe tak i enhver krimleser.» Det sier Tom Egeland i VG og triller et terningkast 5. Krimbloggen kan ikke være mer enig.

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *