Tett mellom spenningstoppene

UnniLindell_Vet hvor du bor_FORSIDE-1At Unni Lindell er regnet som Norges krimdronning er hevet over enhver tvil.

Gjennom ti krimromaner med Cato Isaksen i hovedrollen har hun underholdt og skremt et krimelskende Norge siden 1996. Jeg tror noe av grunnen til at hun har så stor gjennomslagskraft er at hun bruker så mye av seg selv, hun legger så enormt mye arbeid, følelser og energi inn i skrivingen sin, at bøkene hennes naturlig nok berører oss.

Samtidig klarer hun det kunststykket det er å underholde leserne underveis. Det er ingen liten bragd når det er den mørke ondskapen i mennesket som beskrives.

I tillegg klarer Lindell alltid å fornye seg. Denne gangen har hun latt Cato Isaksens makker Marian Dahle være hovedpersonen. Det er så vellykket! Ikke bare er Marian modig, klok og tøff, hun har også en fortid med en bagasje som gjør henne redd, sårbar og til tider tar hun dårlige valg. Hun er rett og slett et menneske vi kan kjenne oss igjen i. I denne første Marian Dahle krimmen (det kommer fler!) har hun vært sykemeldt på grunn av skade og dårlig psyke. Men så får hun tildelt en cold case der lille Thona forsvant sporløst fra Sagene parsellhage for femten år siden. Hun ble aldri funnet. Samtidig rystes Oslo av en rekke svært brutale drap, og Marian opplever at noen vet hvor hun bor som definitivt ikke burde vite det …

Det er ikke uten grunn at Dagbladet kastet et terningkast seks – og skriver at dette er en «krim der alt klaffer».
Resten av Norges anmelderkorps bruker superlativer som elegant, hardtslående, raffinert og intenst. Dette er en Lindell-krim du bare MÅ lese! Krimbloggen anbefaler på det varmeste!

(Foto av Unni Lindell: Johs Boe)

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *