Sex, løgn og barnerim

lowresrgb_portrett_lars_keplerDe skriver ut sine verste mareritt. Lars Kepler, pseudonymet for det svenske ekteparet som de siste årene har skremt Norge og en hel krimverden gjennom sine intense krimromaner med etterforsker Joona Linna i hovedrollen. Verste mareritt. Det kan vi i Krimbloggen skrive under på. Tenk å vite at du skal dø i 19 minutter. Det er lange minutter!

Denne gangen har vi altså å gjøre med en usedvanlig behersket og kontrollert morder, en som målrettet feller ofrene sine en etter en, utkledd med en merkelig maske og avskårne kaninører lar han livet sakte renne ut av dem. Morderen har en plan, og det store spørsmålet er hvilken. Hva er årsaken og sammenhengen mellom de groteske drapene som rir Stockholm? Er det terror? Sveriges utenriksminister er det første offeret.

Men sporene spriker, det ligger en årsakssammenheng, en slags logisk (eller ulogisk?) algoritme bak drapsmotivet som bare Joona Linna er god nok til å finnet ut av.

Men når han sitter fengslet på Kumla på andre året, må smellvakre etterforsker Saga Bauer åpne for et samarbeid utenom det vanlige.
Dette er en Kepler-krim på sitt aller beste, med et forrykende tempo og uventede vendinger. Dette er det aller verste marerittet på så mange vis. Kepler har klart det igjen.

lowresrgb_omslagsforside_kaninjegeren_522933«Brutalt, blodig – og intenst spennende: Lars Kepler skriver ikke krim for pyser. «Kaninjegeren» er en forrykende thriller for hardbarkede lesere som tåler en støyt.» Sier krimforfatter Tom Egeland i sin anmeldelse i VG og triller terningkast 5.

Det er bare å holde hendene foran øynene og lese!

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *