Novemberkrim

Hva er bedre for mørke november-dager enn gode krimtips? Her får du de sju beste krimromanene akkurat nå, skrevet av blant andre Lars Kepler, Belinda Bauer, Anne Holt og Jørn Lier Horst.

Anbefalt av Knut Gørvell

Kaninjegeren 1
Les mer og kjøp boken hos krimklubben

HØSTENS MEST SOLGTE KRIM: Lars Kepler: Kaninjegeren

Å følge jakten på «Kaninjegeren» kan holde den modigste av oss våkne hele natten, for «Kaninjegeren» er ekstremt nøye med å fjerne alle spor. Effektiv i gjerningsøyeblikket, han lar tiden stå stille i nøyaktig 19 minutter før han fullfører sitt oppdrag. Ingen skrupler. Ingen tvil. Ingen spørsmål. Ingen krav. En morder med en plan. Joona Linna leter etter en dypere mening hos drapsmannen, religiøs eller historisk. Han må finne algoritmen. Løse gåten. Men først og fremst forstå at kaniner kryper sammen når det gjelder, sitter stille og håper at alt skal gå over før de plutselig får panikk og springer som gale. Da er det dessverre for sent. For «Kaninjegeren» vet at kaniners panikk følger et slikt mønster.

Leserne og anmelderne er samstemte i sin hyllest:

«Kaninjegeren er kanskje en av høstens beste og mest gjennomførte kriminalromaner. Romanen er så spennende at man rett og gruer seg til å bla om til neste side.» Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten, terningkast 6

«Er du sart, følsom og lettskremt, er ikke dette noe for deg. For oss viderekomne krimlesere, er Lars Kepler en fryd å lese.» Tom Egeland, VG, terningkast 5

«Det er få som er i nærheten av Keplers talent for spenning, rytme og oppbygging av historier. Kaninjegeren er nok en solid lagseier i en allerede knallsterk rekke av Joona Linna-romaner. Og en av årets beste thrillere.» Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen, terningkast 5

 Les også:
Kepler til topps – og til Norge

Den synske
Les mer og kjøp boken hos krimklubben

KRIMFORFATTERNES FAVORITTFORFATTER: Belinda Bauer: Den synske

Belinda Bauer er en av Englands mest anerkjente krimforfattere. Hun skriver både originalt og ikke minst ytterst skremmende.

Et år etter at fotavtrykkene ble laget, forsvinner den fire år gamle gutten sporløst. Moren Anna forsvinner inn i sorgen, og nekter å godta at sønnen er borte. I ren desperasjon oppsøker hun en synsk mann som ifølge rykter kan finne tapte sjeler. Men er han den han utgir seg for å være? Har han virkelig synske evner, eller er han en svindler? Eller er han noe mye, mye verre … Anna blir dratt inn i en verden hvor sannheten virker usannsynlig, og der det uvirkelige kan være sant. Er det galskapen som endelig har tatt henne, eller er den nøkkelen til selve mysteriet?

«Hver ny bok fra Bauer gir den samme gode følelsen av noe forfriskende uventet som da Minette Walters var på høyden på 1990-tallet. Bare at Bauer er bedre.» Jarle Natland, Stavanger Aftenblad, terningskast 5

«Belinda Bauer er en åpenbaring. Bøkene hennes er nesten uanstendig fengslende, og Den synske er meget mulig hennes aller beste så langt.» Sophie Hannah

 

 WILLIAM WISTING SOM UNG MANN: Jørn Lier Horst: Når det mørknerNår det mørkner

I år har Jørn Lier Horst skrevet en usedvanlig kort roman, men det er deilig å kunne bli ferdig med en god krim i løpet av en kveld. Her får du en nostalgisk krim med en ung William Wisting i hovedrollen.

Stavern 1983: Det nærmer seg jul, og snøen faller tungt. William Wisting er nyslått tvillingpappa og en fersk og ambisiøs konstabel på politivakta. Under et brutalt ran havner han plutselig i sentrum for dramatiske begivenheter, men mer erfarne politimenn overtar etterforskningen. En vennetjeneste fører ham imidlertid på sporet av en annen forbrytelse. En ikke bare uoppklart, men sannsynligvis også uoppdaget drapssak. Bortgjemt på en forfallen låve står en gammel bil med kulehull i. Og mye tyder på at sjåføren ikke kom levende fra det.

Saken skal forme William Wisting som politimann og gi ham en innsikt han vil bære med seg resten av sin yrkeskarriere: Slekt skal følge slekters gang.

«Når det mørkner» er rendyrket nordic noir. Horsts skildringer av en politimanns hverdag er som vanlig solide og interessante, og krimplottet er godt konstruert. Vi har tross alt å gjøre med en av Norges mest erfarne krimforfattere.» Elin Brend Bjørhei, VG

«Ny topproman fra Lier Horst» Sven Gjeruldsen, Tvedstrandposten

 

Den som forvolder en annens død
Les mer og kjøp boken hos krimklubben

ADVOKATKRIM I TOPPKLASSE: Chris Tvedt: Den som forvolder en annens død

Sist Chris Tvedt skrev om forsvarsadvokat Mikael Brenne i Dødens sirkel,fikk han Rivertonprisen. Etter tre kritikerroste bøker om Kripos-etterforsker Edvard Matre vender Chris Tvedt nå tilbake til Mikael Brenne som endelig får en sak han tror han kan vinne.

En tidligere voldsdømt rockemusiker har stor suksess som forfatter med selvbiografiske tekster. Så blir hans litterære mentor drept, og mistanken rettes mot rockemusikeren. Mikael Brenne tar saken og kjenner den anklagede så vidt fra før. Endelig tror han at han har fått en drapssak han kan vinne. Riktignok blir Brenne litt forstyrret av at hans nye romanse plutselig avslutter forholdet, og at han får trusselbrev. Likevel er han så trygg på at han har en god sak at han glemmer kanskje den viktigste regelen i retten, aldri still et spørsmål hvis du ikke kjenner svaret. Utfallet blir ikke bare en tapt sak, men også et tapt liv.

«Nok en fulltreffer fra Chris Tvedt. Advokathelten Mikael Brenne er tilbake. Det er mye å glede seg over i bokseriens sjette bind. Plottet er velutviklet, med tråder som flettes fint inn i hverandre og tar overraskende vendinger. […] en underholdende og spennende norsk kriminalroman.» Erlen Liisberg, Bergens Tidende

«Gjennomarbeidet og proft.» Cathrine Krøger, Dagbladet

 

DEN TIENDE BOKEN MED HANNE WILHELMSEN: Anne Holt: I støv og aske

I støv og askeJeg hadde gleden av intervjue Anne Holt i Bokbaren på Grefsenkollen for to uker siden, og hun var like opplagt der som i de to siste bøkene hennes som er av aller beste Holt-merke.

I Støv og aske har dramaet i 2016 en bakgrunnshistorie i en tragedie som skjedde for femten år siden. I 2001 omkom tre år gamle Dina i en tragisk bilulykke. En tid senere døde Dinas mor under mystiske omstendigheter, og faren Jonas ble dømt for å ha drept henne. I 2016 får Henrik Holme den gamle saken på bordet, og han forsøker å overbevise sin mentor Hanne Wilhelmsen om at Jonas kan ha blitt uskyldig dømt. Holme og Wilhelmsen oppdager at saken kan ha forbindelse med en eksentrisk bloggers selvmord og med kidnappingen av barnebarnet til en nyslått Eurojackpot-millionær. Nå kommer Hanne Wilhelmsen for alvor på banen.
«… vellykket og forfriskende Anne Holt-utgivelse.» Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

«… en god, klassisk konstruert intrige, med utspekulerte løsninger.» Geir Rakvaag, Dagsavisen

 

Glemt
Les mer og kjøp boken hos krimklubben

ISLANDS KRIMKONGE: Arnaldur Indriðason: Glemt

Arnaldur Indriðason er den eneste nordiske forfatteren som to år på rad har mottatt prisen for beste nordiske krimroman, «Glassnøkkelprisen», for sine kriminalromaner.

Dette er den andre boka der vi møter den unge Erlendur Sveinsson. Boka gir dypere innsikt i hva som driver den eksentriske helten. Samtidig gir den leseren et unikt bilde av den tøffe livet på Island, med den kalde krigen som bakteppe. Handlingen går som følgende: en ung kvinne kommer over et lik i et avsidesliggende tjern utenfor Reykjavik. Sporene leder den unge og nyskilte Erlendur til den amerikanske marinebasen i Keflavik. Problemet er bare at amerikanerne er lite samarbeidsvillige overfor det islandske politiet. Parallelt etterforsker Erlendur en gammel og uløst forsvinningssak. Tjuefem år tidligere ble en jente sist sett på skoleveien som gikk forbi marineområdets brakkeområde Kamp Knox.

«Hva heter ‘vi har en vinner!’ på islandsk?» Newsday

«Holder leserne på pinebenken til siste slutt.» Washington Post Book World

 

«VERDENS BESTE HISTORISKE ROMANFORFATTER»: Wilbur Smith: Den gylne løve

Stephen King hevder at Wilbur Smith er «verdens beste historiske romanforfatter». Wilbur Smith lever i sitt fjerde ekteskap, er 83 år og etter å ha skrevet 38 romaner på litt over 50 år, er han fortsatt opptatt av å gjøre det han elsker mest her i verden: skrive eventyrlige romaner. Smith er en av verdens mest leste forfattere med over 120 millioner solgte bøker.

Den gylne løve
Les mer og kjøp boken hos krimklubben

Wilbur Smith har skrevet flere forskjelige serier, og den av de mest populære er om Courtney. Det er en slektskrønike fra Afrika. Høstens roman, Den gylne løve, er den fjortende i serien, og den har fått strålende mottakelse. The Sun skrev for eksempel: «Smith tar deg med på en eventyrlig og uforglemmelig reise.». Selv om dette er en del av en serie, er bøkene skrevet slik at du også kan lese dem uavhengig av hverandre. Den gylne løve handler om Hal Courtney, hvis far ble henrettet for mange år siden. Vi er på kysten av Øst-Afika i 1670. Hal Courtney er kaptein på sitt eget skip, og venter sitt første barn med den fryktløse krigeren Judith Naset. Men skjebnen har ikke sluppet sitt grep om ham, for under et opphold i Zanzibar blir Judith kidnappet. Selvsagt tar Hal opp jakten. Den bringer ham gjennom ørken og savanner og til slavemarkeder og farlige farvann.

«God gammel årgang» Daily Mail

«Smith tar deg med på en eventyrlig og uforglemmelig reise.» The Sun

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *