Marerittet fra virkeligheten

I Krimbloggens serie om krim fra virkeligheten kom jeg i dag over denne artikkelen i Dagbladet, og syns den definitivt klassifiserer til å fremheves her.

Tenk deg at du er profesjonell idrettsutøver og på treningstur i fjellheimen. Mens du holder på med ditt, blir du rett og slett kidnappet og bortført fordi noen har observert deg og funnet ut at du passer til å bli inngiftet i familien… Hjelpes.

her er utdrag fra Dagbladets artikkel:

Det var den 15. juli 1984 at marerittet startet for da 22 år gamle skiskytteren Kari Swenson.

Bare noen månede tidligere tidligere hadde hun tatt VM-bronse på stafett under mesterskapet i franske Chamonix, og notert seg for en femteplass på den individuelle 10-kilometeren.

Denne sommerdagen var hun på treningstur i fjellene i nærheten av Big Sky i delstaten Montana, da hun plutselig ble overrumplet og fanget av to menn – far og sønn Don og Dan Nichols.

Don Nichols var ifølge The Guardian en selverklært «fjellmann» som så for seg at Swenson skulle gifte seg med sønnen, og at de skulle etablere en familie.

Skutt og drept

En av de som var ute og lette etter henne, var en av hennes venner Alan Goldstein.

Goldstein fant ut hvor de to holdt Swenson fanget, men da hun forsøkte å advare ham ble han skutt og drept av Don Nichols.

I kaoset som fulgte, ble også Swenson skutt av Dan Nichols, og far og sønn forlot 22-åringen hardt skadd med liket av sin venn. Hun ble funnet og reddet kort tid etterpå.

Don og Dan Nichols var på rømmen i flere måneder, før de til slutt ble fanget i desember samme år.

Du kan lese mer om denne saken her:

 

 

 

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *