Folkets krimforfatter

En folkets krimforfatter har han blitt kalt. Jørn Lier Horsts realistiske politikrim leses i alle lag i den norske befolkningen, og det er det en god grunn til!

I bøkene hans kjenner vi oss igjen, vi forstår noe mer om etterforsking og system – og ikke minst får vi bli med sympatiske, hardtarbeidene og samvittighetsfulle William Wisting i oppklaringen av saken. Det er befriende lite spektakulær vold i Horsts krim – det er omtrent slik det er i virkeligheten;

de mest kompliserte sakene har som oftest en enkel løsning – det gjelder bare å få øye på den!

Og det er godt å lene seg på trygge William Wisting når han tar tak i cold casen om Katharinas forsvinning. Wisting har aldri klart å slippe denne uoppklarte forsvinningssaken, og med en sta og nidtid systematikk dras både vi og Wisting inn i en krimgåte som har usedvanlig godt skjult løsning.

Katharina-koden er en så realistisk og velskreven krim at vi i Krimklubben er Horst evig takknemlig for at han valgte å skrive bøker på heltid. Når vi i tillegg vet at nettopp denne boken springer ut av Horsts arbeid som politietterforsker i den mye omtalte Kristin Juell Johannesen-saken, drar troverdigheten og intensiteten seg enda et hakk til.

Dette er politikrim på sitt beste!

Av Anja Rålm

Foto: nordsveenfoto.no

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *