Hva skjer når vi dør?

Hva skjer med oss når vi dør? Dette spørsmålet har vi stilt oss i uminnelige tider, og Tom Egeland tar elegant tak i de store eksistensielle tankene.

Igjen lar vi oss sjarmere og engasjere av Bjørn Beltøs ustoppelige søken og glede etter å finne ut av livets og dødens mysterier, av forskning og gåter som i et drivende spenningstempo tar oss med på Beltøs ferd.

Det er imponerende hvordan disse store spørsmålene behandles så enkelt, så spennende og så egenartet som det Tom Egeland mestrer i sine populære krimbøker med albinohelten Bjørn Beltø som hovedperson.

Denne gangen åpnes thrilleren med Beltøs leting etter et babylonsk-egyptisk oldtidsverk kalt De dødes bok. Men han er ikke den eneste som jakter på det mystiske manuskriptet. En farlig munkeorden er villig til å gå langt for å stanse ham. Samtidig er medisinske forskere i USA i ferd med å avdekke hva som skjer med oss etter døden. Er det faktisk mulig at sjelen vår lever videre når kroppen er død? Det topphemmelige forsknings­prosjektet har fått kodenavn Lasaruseffekten.

Men det er en skremmende sammenheng mellom forskingen og de dødes bok, og Beltø befinner seg i fare…

Av Anja Rålm

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen