FEIRER BURSDAG MED NY ROMAN

85-årige Wilbur Smith med ny roman

Denne uken fylte Wilbur Smith 85 år. Han er en av verdens mest leste forfattere med 120 millioner solgte bøker. Gjennom flere tiår har han underholdt lesere over hele verden!

Stephen King hevder at Wilbur Smith er «verdens beste historiske romanforfatter». Smith lever i sitt fjerde ekteskap, er 85 år i dag og har skrevet 39 romaner på litt over 50 år. Samtidig kommer en ny Smith-roman ut på norsk. Den heter Farao, og det er en historisk spenningsroman fra gamle Egypt.

120 millioner solgte bøker

Wilbur Smith er født i Zimbabwe 9. januar 1933, og i 2014 kunne han feire sitt 50-årsjubileum som forfatter. Gjennom fem tiår har han underholdt lesere over hele verden med sine eventyrlige historier fra det afrikanske kontinentet. 39 spenningsbøker er det blitt, og alle er oversatt til norsk. Han er en av verdens mest leste forfattere med 120 millioner solgte bøker.

Kjøp Farao hos Krimklubben
Kjøp Farao hos Krimklubben

«Verdens beste historiske romanforfatter»

Wilbur Smith er ikke bare elsket av store leserskarer, men han får også strålende kritikker. Både Stephen King og Daily Express har kalt ham «Verdens beste historiske romanforfatter», mens Daily Mirror har skrevet om ham: «Ingen forteller eventyrlige romancer som Smith».

Ny forrykende historie i serien om Det gamle Egypt

Farao Tamos ligger på dødsleiet. Luxor er omringet på alle kanter, og den egyptiske hæren har mistet mange menn. Taita, tidligere slave, nå general over Tamos’ hær, forbereder seg på fiendens endelige innrykk. Heldigvis presterer Taito på sitt aller beste når alt virker tapt, og da en gammel alliert dukker opp, lykken snur for den egyptiske hæren. Men idet soldatene vender tilbake til byen, blir Taita anholdt og anklaget for forræderi. Etter Tamos’ død tar den ondskapsfulle Utterik over makten. Og med ham begynner en ny og giftig æra.

Farao har fått strålende kritikker i alle land den er kommet ut, for eksempel i Danmark:«I Wilbur Smiths Egypt-romaner merker vi historiens vingesus. (…) så intenst at man selv kjenner sanden sildrer under føttene for hvert skritt.» Berlingske Tidende.