Krimdronning Ninni Schulman med ny krim!

Et skjebnesvangert gjensyn

Ninni Schulmans nye krim "Velkommen hjem" er verdt å kaste seg over.

Gjensyn med gamle klassekamerater kan være så mangt. Når journalist Magdalena Hansson i Ninni Schulmans nye krim skal treffe klassen sin på en hytte i skogen, får festen en makaber utgang.

En gjenforening med ungdomsskoleklassen kan sette en skrekkblandet fryd i noen og enhver av oss. Ungdomsårenes sårbarhet er for lengst tilbakelagt, men hva skjer med oss når vi møter på minner og mennesker som definerte vår hverdag på den tiden? Det er rammen for den svenske krimdronningen Ninni Schulmans nye krim Velkommen hjem.

Kjøp "Velkommen hjem" hos Krimklubben
Kjøp «Velkommen hjem» hos Krimklubben

Ninni Schulman går bak handlingene

Her er både handling, miljø og personportretter så dypt forankret i en troverdig hverdagsstemning at man som leser føler at man står midt i begivenhetenes sentrum. Og dette sentrumet er både spennende og svært ubehagelig! Schulman går bak handlingene, inn på menneskene, deres historie, deres sårbarhet fra fortiden og all den ungdommelige ubetenksomhet og voldsomhet som kan inntreffe.

Fortidens gamle mønster

Magdalena Hansson får altså en invitasjon til jublieumstreff med sin gamle klasse. De skal spise, hygge seg og gå spøkelsesvandring i skogen. Akkurat som de gjorde i niende klasse.

De fleste av oss kan kjenne seg igjen i hvordan en skoleklasse fungerer og hvilke mekanismer som gjør noen til ledere og andre til ofre.

Og denne kvelden utvikler seg i en tragisk retning. En av festdeltakerne blir funnet myrdet, og fortidens grums og følelser siver til overflaten. Det er som om gamle konflikter har blitt til nye – med tragisk utfall.

Velkommen hjem er underholdende

Velkommen hjem har kort og godt det en god, underholdende krimroman skal ha. Fraværet av overdrevne eller spekulative voldsbeskrivelser er befriende, og journalist Magdalena Hansson er en klassisk hverdagshelt i sitt forsøk på å finne løsningen før politiet.

«Ninni Schulman er en av de mest spennende svenske krimforfatterne akkurat nå (…) En god historie med gode, troverdige karakterer.»

LO-aktuelt

En spennende intrige, en gripende skjebne, og en fin, flytende språkdrakt gjør også sitt til at Ninni Schulmans femte krimroman er vel verdt å kaste seg over.