Spionserie som treffer!

Ingen er uskyldig

TV-serien Le Bureau

TV-serien «Le Bureau des Légendes» er et stort stykke menneskelig og politisk drama. Ingen er uskyldig og alt har uforutsette konsekvenser.

Den franske TV-serien «Le Bureau des Légendes» (2015-2017) er noe noe av det mest besettende som er produsert innenfor moderne spionfortelling. Det skriver Fredrik Wandrup i sin anmeldelse av TV-serien i Dagbladet. Krimbloggen kunne ikke vært mer enig!

TV-krim med krypende paranaoia

Etter snart å ha sett 1. sesong, har den krypende paranoiaen satt seg i sofakroken. Gjennom hele tre sesonger skal jeg nå følge etterretningsagenten Malotru og hans bevegelser innenfor de hemmelige tjenesters univers. Det er bare å stålsette seg, for dette er TV-krim på sitt aller beste. Det er som Homeland fra virkeligheten, fra Europa og fra dagens heftige situasjon i Syria med IS-terrorisme, – som har funnet sitt sanne utrykk.

Som tankevekkende, sjokkerende og lærerik underholdning. Rett og slett ganske så intelligent.

Virkelighetsnært fra Syria

Le Bureau handler altså om en underavdeling innenfor de godt bevoktede veggene til DGSE, fransk eksternetterretning, og vi følger en gruppe operatører og støttepersonell i hverdagen både ute og hjemme.
Sesong 1 starter i pre-2011 Syria, i Bashar al-Assads paranoide politistat, og skildrer blant annet den hemmelige agenten Guillaume Malotrus avskjed med Damaskus og sin elskerinne Nadia. Han er forelsket – noe som skal vise seg å få fatale følger for senere valg.

Les også: TV-serien Mindhunter er en stor suksess

Forelskelser og konspirasjoner

Som Wandrup skriver videre i sin anmeldelse i Dagbladet; «… Vi står overfor en klassisk konflikt, der en spion blir kvernet i det sårbare området mellom lojalitet og følelser. Hun blir avslørt av sine egne, og for å redde henne, sviker Malotru sin arbeidsgiver.
Samtidig følger vi en rekke fargerike skikkelser i den franske overvåkningstjenesten, både hjemme og ute. Serien tar seg god tid med å bygge opp spenningen rundt flere agenter og forsøk på å avverge terror og konspirasjoner utenlands.»

TV-krim på sitt beste

Og det er dette som er så bra! Vi får tid til å forstå hva som skjer, rekkevidden av valg, følelser og politikk – kompleksiteten i situasjonene UTEN den evige heseblesende thrillermusikken som dundrer i bakgrunnen. Le Bureau er relativt lavmælt i sitt uttrykk – noe som gjør at intensiteten i handlingen får sin plass til å sette seg.

Wow. Dette er virkelig en TV-serie som Krimbloggen vil anbefale! Og det beste er at alle tre sesongene ligger tilgjengelig på NRK i to år til.

Anbefales!

1 kommentar
  1. Ada Irene Aasen:

    Det er den beste serien jeg har sett, satt oppe til langt på natt, og drømte om den etterpå. Den flytter inn i deg, og du blir ikke ferdig med den. Anbefales på det varmeste.

    4. februar 2018 kl 11:26
  2. DoReFa:

    Gleder meg!

    13. juni 2018 kl 22:04

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *