Krittmannen - en ny stor krimsuksess!

Minnenes mareritt

Sterke minner fra barndommen er et godt utgangspunkt for mimring. Disse magiske årene da hver dag kunne være et eventyr, og en tur med bestevenner gjennom skogen kunne by på mye dramatikk

Barndommen er noe vi lever med hele livet. Sterke hendelser i barndommen preger sannsynligvis valgene vi tar, og farger opplevelser resten av livet. Så disse magiske årene, før fantasien blir temmet og håndtert, er et utrolig godt utgangspunkt for mimring.

– En nifs krimroman om jakten på en morder der mystiske krittfigurer både tåkelegger og peker på den skyldige.(…) Barndommen kan utvilsomt være idyllisk – men også fylt med frykt og uhygge. I Krittmannen får vi alt i rikt monn, skrev Tom Egeland om denne i VG og ga terningkast 5.

Kriminelle barndomsminner

Jeg tror nesten det er felles for alle mennesker, menn som kvinner, å huske tilbake til barndommen med ømhet, lengsel og en viss grad av redsel. Som for eksempel den intense dagen i skogen, der farer og mystikk lurte bak hvert eneste tre…
For hvor mye av det man husker er faktisk sant? Er det virkeligheten man sitter igjen med, eller er minnene preget av tiden som har gått, av følelsene som ble følt og av perspektivet som var fra et barns?

Krittmannen er usedvanlig vellykket

Dette er et utrolig godt utgangspunkt å skrive en krim fra – og det er nettopp det som er så utrolig vellykket i Tudors Krittmannen. 
Hovedpersonen,12 år gamle Eddie og vennene bruker kritt-tegninger på bakken til å overlevere hemmelige beskjeder. Og det er gøy til å begynne med, helt til figurene fører dem til liket av en ung jente. Som Tom Egeland skriver i VG mens han triller terningkastet til fem; «Barndommen kan utvilsomt være idyllisk – men også fylt av frykt og uhygge. I Krittmannen får vi alt i rikt monn»

Krittmannen fikk gode anmeldelser da den kom ut i Norge i januar. Forfatteren C.J Tudor er debutant.
Krittmannen fikk gode anmeldelser da den kom ut i Norge i januar. Forfatteren C.J Tudor er debutant.

Historien gjentar seg

Det er tretti år siden nå, og Ed trodde at fortiden lå bak ham. Plutselig mottar han et brev som inneholder to ting: et stykke kritt og en tegning av en krittmann. Da historien begynner å gjenta seg, skjønner Ed at leken aldri var over. Men husker han hva som egentlig skjedde?