Den sjuende krimromanen om Joona Linna

Ny Lars Kepler-krim til høsten starter med et drap i Oslo

Handlingen i Lars Keplers krimroman Lazarus begynner i Oslo. Foto: Ewa-Marie Rundquist / Albert Bonniers FörlagHandlingen i Lars Keplers krimroman Lazarus begynner i Oslo. Foto: Ewa-Marie Rundquist / Albert Bonniers Förlag
Handlingen i Lars Keplers krimroman Lazarus begynner i Oslo. Foto: Ewa-Marie Rundquist / Albert Bonniers Förlag

Nordens mest suksessrike krimforfatterpar Lars Kepler avslører at de kommer med en ny roman til høsten. Lazarus har en norsk forbindelse ved at den starter med et drap i Oslo.

I slutten av oktober kommer den nye Kepler-romanen Lazarus omtrent samtidig på svensk og norsk. De siste årene har Kepler vært Nordens mest populære krimforfattere ved siden av Jo Nesbø. Her kan du se det svenske omslaget til Lazarus.

Kepler legger mye tanke og arbeid i alle sine omslag. Det svenske omslaget til Lazarus ser slik ut. Omslag: Albert Bonniers Förlag / Lars Kepler
Kepler legger mye tanke og arbeid i alle sine omslag. Det svenske omslaget til Lazarus ser slik ut. Omslag: Albert Bonniers Förlag / Lars Kepler

Pangstart med et drap i Oslo på en norsk gravskjender

Foreløpig er ikke mye sluppet ut om handlingen i Lazarus. Her er det lille vi får avsløre:

En død mann blir funnet i en leilighet i Oslo. I fryseren på kjøkkenet gjør politiet et grusomt funn. Offeret viser seg å være en hittil ukjent gravskjender og trofésamler. Noen dager senere kontakter en tysk politiinspektør Joona Linna og ber om hjelp i forbindelse med en drapssak på en campingplass utenfor Rostock. Joona ser at mønsteret som danner seg er ufattelig skremmende, men umulig å ignorere.

Enkelte ville kalle det et mirakel hvis noen skulle gjenoppstå fra de døde – for andre vil det være det ultimate mareritt.

Les også

Skriver ut sine verste mareritt

Lars Kepler er et pseudonym

Nordens mest kjente krimforfatternavn ved siden av Jo Nesbø er et pseudonym. Bak navnet Lars Kepler befinner forfatterne Alexandra Coelho Ahndoril og Alexander Ahndoril seg. Lazarus er deres sjuende roman om Joona Linna:. Serien begynte med Hypnotisøren i 2009. Siden har det vært Paganinikontrakten(2010), Ildvitnet (2011), Sandmannen(2012), Stalker (2014) og Kaninjegeren (2016). I tillegg har de skrevet den frittstående thrilleren thrilleren Playground som kom i 2015.

Omslagene

Ekteparet Kepler legger ned et stort arbeid i alle detaljer – også hvordan omslagene blir. Her kan du se en liten film om  hvordan omslaget på den nye romanen Lazarus er blitt til.

Klikk på bildet av forfatterne og se videoen!
Klikk på bildet av forfatterne og se videoen!
1 kommentar
  1. Marita:

    Gleder meg så utrolig til neste kepler bok. Jeg er en utrolig kresen leser, leser kun krim og kepler er den eneste som virkelig har fanget meg. Jeg har ikke vært så fanget siden jeg leste bøkene om Hannibal, men heller ikke dem fikk meg så på kroken 🙂
    Så dette blir utrolig spennende og slutten på kaninjegeren fikk meg til å glede meg med engang 🙂

    3. juni 2018 kl 15:58

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *