Nært og nervepirrende fra Mackintosh!

Løgn, bedrag og overvåking

Forfatter Clare Mackintosh kan kunsten å kombinere et nært, psykologisk drama med godt fortalt politikrim. "La meg være" er en en sjeldent intens og nervepirrende reise.

Det er noe med bøkene til britiske Clare Mackintosh – ekspolitikvinnen med de intense psykologiske thrillerne. Hun får deg akkurat dit du vil – små grep, større vendinger, plutselig har hun snudd opp ned på alt du trodde du visste.

Ekspolitikvinnen Clare Mackintosh. Foto: Astrid di Crollalanza
Ekspolitikvinnen Clare Mackintosh. Foto: Astrid di Crollalanza

Nervepirrende reise

Etterpå kan du ikke skjønne hvordan hun fikk det til – denne gangen også. Det er rett og slett uvanlig imponerende både hvordan Mackintosh setter familiære og mellommenneskelige følelser på spissen, samtidig som hun hele veien sår tvil om hva vi kan vite om våre nærmeste. Vi ser det vi vil se, og vi tror det vi vil tro – men dessverre kan det vise seg å være både brutalt og fatalt når sannheten etter hvert avdekkes.

Les også

Clare Mackintosh: «Jeg lar deg gå» – vinterens beste krim?

Nervepirrende krim

La det være…

La meg være åpner med at Caroline Johnson for et år siden valgte å avslutte livet sitt – et sjokkerende selvmord som utspilte seg nøyaktig likt ektemannens selvmord bare måneder tidligere. Datteren deres, Anna, som er nybakt mor, sliter med å forholde seg til foreldrenes død.
Hun er fast bestemt på å finne ut hva som virkelig skjedde. Men ved å grave i fortiden setter hun i gang noe som ikke kan stoppes. Anna kommer snart til å oppdage at det i noen tilfeller er tryggere å la ting være …