Visste ikke at det var han

Norges dummeste raner?

dum raner

Det er en kjent sannhet at fulle folk gjør dumme ting - men denne mannen har nok overgått de fleste...

Bildet er en illustrasjon til saken.
Bildet er en illustrasjon til saken.

Maskert med truse over hodet, ranet bergenseren postkontoret med en lapp. På baksiden stod konas navn og bankkontonummer.

Dum raner

Ranet skjedde i juli, år 2000. Den uheldige bergenseren skrev «dette er et ran» på en lapp han fant i baklomma. Lappen var en innskuddskvittering etter at han hadde satt penger inn på konas konto en uke tidligere.

 

Enkelt for politiet

Dermed ble det en smal sak for politiet å oppspore mannen. De fant ham sovende i sengen sin to dager etter ranet.

– Jeg har hatt alkoholproblemer, og gikk på fylla den uken ranet skjedde. Siden har jeg holdt meg edru. Da jeg så bildet av ransmannen i avisen, og fant en stor bunke penger i stuen min, skjønte jeg at det kunne være jeg som hadde ranet postkontoret. Det var et sjokk, sa 47-åringen i retten.

(Saken er hentet fra VG nett)