Malin Persson Giolito med unik krim!

Et uskyldig monster?

Er Stig Ahlin et drapsmonster, eller uskyldig dømt? Malin Persson Giolito er tilbake med nok en briljant krim fra de mørkeste skyggene av Sverige.

For når noen dømmes for drap regner vi med at de i vårt rettssystem er funnet skyldige utover enhver rimelig tvil – slik loven krever.
Men er det virkelig slik? Hvor lett er det vel ikke å forhåndsdømme noen vi for eksempel ikke liker, eller noen som har begått kriminelle handlinger tidligere? Og hva gjør sosiale medier, avisoverskrifter og de sosiale arenaene med vår oppfatning av skyldig og uskyldig?

Bestill denne oppsiktsvekkende krimromanen hos Krimklubben

Krav om bevis

Det er ikke lett å holde kravet om bevis når forbrytelsen er så grusom at den rokker ved vår innerste magefølelse av moral og rettferdighet. Svenske Malin Persson Giolito, datteren til selveste G.W Persson.  Hun skriver krim der hun forvalter dette vanskelige temaet på 1.klasses vis.

Justismord?

Hun skriver rett og slett utrolig godt om dilemmaet som oppstår når det kanskje er begått justismord mot noen som er usedvanlig usympatisk. Som for eksempel en pedofil overgriper av en lege – Stig Ahlin. Er han feilaktig dømt for seksualdrapet på 15 årige Katrin?

Hvem var egentlig Katrin, og var legen Stig Ahlin egentlig uskydig?

Når advokat Sophia Weber får beskjed om å gjenoppta denne drapssaken og se på bevisene, så fnyser hun. Stig Ahlin husker hun som et monster, han fortjente sin straff.

Skulle aldri vært dømt

Men Sophia ser på saken, på bevisene og indisiene. Kan han være uskyldig dømt likevel? Etter nilesing av alt overskuddsmaterialet aktoratet ikke presenterte i rettsaken er Sophia klar i sin konklusjon: Stig Ahlin skulle aldri vært dømt. Om han har begått drapet eller ikke, er hun ikke så sikker på. Men det er så mye feil og så mange utelatte detaljer at Ahlin bør få tatt opp saken sin på nytt.

Forfatteren Malin Persson Giolito skriver om justismord og er brennaktuell.

Brennaktuelle Persson Giolito

Malin Persson Giolito skriver oppsiktsvekkende god krim og samtidig fremstår hun som en brennaktuell forfatter. Gjenopptakelsen av ferdig ankede saker, samfunnets berøringsangst når en drapsmann er stemplet som et uhelbredelig monster, og ikke minst svak etterforskning er blant de røde trådene. Man kan fort lese detaljer fra Kevin-saken, Baneheia-etterforskningen, og Birgitte Tengs – mysteriet inn i historien, og dermed gjør Malin Persson Giolito seg til både en stor krimforfatter og en speiler av vår egen samtid.