Sjekket inn på Dødens hotell

Dødens hotell ble bygget av legen Herman W. Mudgett (senere alias Dr. Holmes). Han blir regnet som USAs aller første seriemorder. Kanskje er han også en av historiens verste? Han konstruerte et helt hotell med fall-lemmer, gasskamre, torturredskaper, skjulte ganger og lydtette rom.

Der opererte han fritt med sin hang til seksuelt misbruk, tortur og salg av indre organer og døde kropper.

Bygget Dødens hotell

Han var en samvittighetsløs kjeltring med djevelen som hovedsponsor. Det tre-etasjers hotellet ble bygget i Chicago på slutten av 1880 tallet, og i forbindelse med den store verdensutstillingen i Chicago i 1893 var det mange som sjekket inn på «Dødens hotell».
Men de sjekket altså aldri ut igjen.

Foto Scanpix

Man regner med at han myrdet over 200 mennesker, der kvinner og barn var hans favorittofre. I og med at han også er en notorisk svindler, retter etter hvert politiet søkelyset på ham, og i 1894 blir han arrestert for drapet på 27 personer. Sjokket over hans groteske brutalitet er stort, og han blir dømt til døden ved hengning, og det hele skjer i Philadelphia 7. mai 1896. Doktor Holmes er helt rolig. Han viser ingen tegn til frykt eller redsel når løkken blir lagt om halsen hans. Men han har et siste ønske før han entrer galgen; han vil blandes med sement i kista slik at gravtyver ikke kan stjele og åpne den døde kroppen hans.

Selve dødsøyeblikket er av den groteske sorten, som mange mener er en ond seriemorder verdig. Når stolen blir fjernet under føttene, brekker ikke nakken hans. I stedet blir han langsomt kvalt. I femten minutter spreller USAs første seriemorder med bena til han blir erklært død.

 

Foto: Scanpix
Artikkelen har tatt utgangspunkt i Dagbladet Pluss sin sak:
http://www.dagbladet.no/2015/05/17/nyheter/pluss/utenriks/seriemorder/krim/39199386/?utm_source=front&utm_medium=promo%20box%20article&utm_content=Hundrevis+av+mennesker+sjekket+inn+p%E5+%ABD%F8dens+hotell%BB.+Sv%E6rt+f%E5+av+dem+sjekket+ut+igjen&utm_campaign=Dagbladet%20Pluss

 

Anja Rålm
(F. 1974) Har tidligere jobbet som bokanmelder i VG og Morgenbladet, og har de siste femten årene vært i forlagsbransjen som redaktør og presseansvarlig. Anja leser mye og bredt og liker bøker som hun ikke klarer å legge fra seg, enten det er en roman, en diktsamling, noveller eller en drivende krim. Redaktør i Krimklubben og driver Krimbloggen
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *