Krim på Film&TV

Se disse britiske krimseriene denne høsten

Høstværet har meldt sin ankomst, mørket sniker på og behovet for innehygge går i taket. Som bestilt begynner saumfaringen etter en god krimserie, og aller helst skal den være britisk. Her har vi funnet frem noen gode britiske krimserier som du kan se akkurat nå.

 

River 

I denne krimserien spiller Stellan Skarsgård den briljante etterforskeren John River som jakter på den skyldige for mordet på sin kollega Jackie. Han plages av spøkelsene fra tidligere mordsaker han har etterforsket, så vel som fra sin egen barndom i Sverige. Til tross for spøkelser, er dette i bunn og grunn en solid og klassisk britisk krim som må ses.

Se serien på Netflix

Bortgøymd (Hidden)

Denne kvalitetskrimmen føyer seg inn i en rekke britisk krim som ikke bare er spennende, men også byr på fantastisk vakre omgivelser. Det er ikke hver dag vi får mulighet til å bli med til Wales. En jente blir funnet død ved en elv i en liten by i Wales og etterforskerne Cadi John og Owen Vaughan prøver å løse saken som utvikler seg til mye mer enn de først kunne ha forestilt seg.

Se serien på nrk.no

The Cry

Denne miniserien er mer en thriller enn en krimserie, men fin for deg som ser etter noe nytt og veldig spennende. Når en baby forsvinner fra en kystby forandres foreldrenes liv for alltid, og morens mentale sammenbrudd blir nøye observert av mediene. Du finner første episode nå på TV 2 Sumo, nye episoder hver lørdag.

Se serien på TV2 Sumo

Happy Valley

Happy Valley ligger i 2 sesonger på Netflix, så har du enda ikke sett denne er det et fint prosjekt for høsten. Overbetjent Catherine Cawood i Yorkshire-politiet gir den lokale gangsteren Tommy Lee Royce skylden for datterens selvmord, men aner ikke at Royce har kidnappet datteren til en rikmann.

Se serien på Netflix

Bancroft

Ny krimserie med to sterke, om noe uortodokse, kvinner i hovedrollene. Overbetjent Elizabeth Bancroft leder teamet sitt i kampen mot den brutale Kamara-gjengen. Kollegaen Katherine Stevens får den uoppklarte saken om mordet på Laura Fraser fra 1990. Deres veier krysses, og hemmeligheter fra Elizabeths fortid truer med å avsløres.

Se serien på nrk.no

 

Lyst på mer krimstoff? Meld deg på Krimklubbens nyhetsbrev her.