Krim på Film&TV

Spennende filmer til helgen!

Det blir ikke gresskarskjæring, knask, knep eller kostyme på meg denne uken, men om ikke annet er Halloween en god unnskyldning for å se på noen ordentlig spennende filmer. Om du liker klassikere, grøss eller uforglemmelige thrillere; her er et knippe filmer det er verdt å sløse bort noen timer (og et par oransje godterier) på.

Nattsvermeren

Denne klassikeren er verdt å se igjen og igjen, den er ikke langt unna ren skrekkperfeksjon i alt fra musikken til enestående Anthony Hopkins. Filmen var starten på en rekke gode filmer og serier om seriemordere, men noen ganger er det aller best å bare gå tilbake til kilden.

Se trailer

Get out

Denne oscarvinnende skrekktrhilleren er en god blanding av spenning, samfunnskritikk og gjennomført satire. Chris og kjæresten Rose drar på helgebesøk til foreldrene hennes. Til å begynne med virker familien imøtekommende, men i løpet av helgen fører en rekke stadig mer bekymrende funn til noe verre enn han noensinne kunne forestille seg.

Prisoners

Dette er mildt sagt en guffen thriller og ûberspennende! Keller Dovers seks år gamle datter Anna forsvinner sporløst. Det eneste sporet er en bobil som sto parkert på gata. Sjåføren Alex Jones blir arrestert, men slipper fri i mangel på bevis. Nå må Keller ta saken i egne hender. Hvor langt er en desperat far villig til å gå for å beskytte familien sin? (Hint: langt…)

Se trailer

Zodiac killer

Kjent som en av tidenes beste true crime-filmer og en helt rå filmopplevelse både første og tredje gang. Zodiac-morderen forblir et av USAs mørkeste mysterier – en psykopat med utallige liv på samvittigheten, som aldri ble tatt. I filmen blir en ung man besatt av morderen, og bestemmer seg for å bli en copy-cat!

Se trailer

Nocturnal Animals

Filmplakat Nocturnal Animals med Jake Gyllenhaal og Amy Adams i hovedrollene.

Dette er en sånn ekkel stemningsfilm som sitter i lenge. Med andre ord er den ordentlig bra og høyst severdig. Susan får et manuskript i posten fra eksmannen, som hun ikke har snakket med på mange år. Boken han har sendt henne er en skrekkinngytende historie om en kjøretur på landsbygda som går veldig galt. Grensene mellom hennes eget liv og fortellingen i boken viskes ut, og Susan begynner å tvile på om hun egentlig vet hva som er sant lenger.

Se trailer

 

Lyst på mer krimstoff? Meld deg på Krimklubbens nyhetsbrev her.