Slukk kaffetørsten med krimbøker!

Tre krimbøker til kaffen

Bli medlem i Krimklubben og få en kaffemaskin til de gode krimbøkene!

Kaffe og krimbøker! Hva passer vel bedre sammen enn det en mørk høstdag? Vi anbefaler tre av de beste krimbøkene du kan nyte mens kaffen langsomt kjøler seg ned.

I Krimklubben får du gode tilbud og stødige anbefalinger. Vi leser det meste av det som kommer ut av krimbøker i Norge, og velger ut de beste krimbøkene til deg – som du får rett hjem i posten. Bli gjerne medlem hos oss, og se flere gode tilbud fra Krimklubben her!

Slukk kaffetørsten med Harry Hole

Tørst er en av Jo Nesbøs beste bøker om Harry Hole

For oss som er så fengslet og fascinert av Jo Nesbøs rufsete, sårbare og ikke minst tøffe antihelt, er det ingen tvil. Nesbøs ellevte Harry Hole-krim er rett og slett svært imponerende. Tørst begynner der forrige Harry Hole (Politi) sluttet; Harry lever fredelig og lykkelig med sin Rakel og underviser på Politihøyskolen. Men så blir et drapsoffer funnet i sitt hjem med bitemerker i halsen. Kroppen er tappet for blod, og det hele ser ut som vampyrisme – et svært omdiskutert felt i psykiatrien.Etterforskningen står raskt i stampe – her er det åpenbare tegn på en seriemorder av det noe spesielle slaget. Og det er bare Harry Hole som har innsikten i et slikt tankesett. Han tilkalles og settes på saken, og skjønner raskt at her er en gammel kjenning tilbake. En som kjenner Harry altfor godt, og snart settes Harrys liv og hverdag på hodet …

Rykende fersk krim fra Kepler

Lazarus er rykende fersk krim fra Lars Kepler

Det er en ren skrekkblandet fryd å lese en rykende fersk krim fra svenske ekteparet som gjemmer seg bak pseudonymet Lars Kepler. Da vet vi at bena må trekkes opp i sofaen, gardinene må dras for vinduene, og dørene må låses. For maken til nervepirrende krim har vi knapt møtt. Kepler-paret er drevne forfattere – og svært suksessfulle med sine heftige thrillere med sindige og kloke Joona Linna i hovedrollen. For om politietterforsker Joona Linna er klok og «lugn» som man sier på svensk – så er

krimintrigen heftig og intens!

I Lazarus skjer det som umulig kan skje. Jurek Walter – den fryktelige drapsmannen fra en av Keplerparets mest spennende bøker, Sandmannen, viser seg å ha overlevd. Og er det en ting denne utspekulerte, høyintelligente og iskalde mannen vil ha, er det hevn. Og han har tid. God tid. Det er nesten det verste av alt. Kalkulert, beregnende og virkningsfull ondskap, pakket inn i den mest kvalitetssikre krimmen vi kan anbefale.

Et justismord til kaffen?

Utover enhver rimelig tvil tar opp justismord og moral

Når noen dømmes for drap regner vi med at de i vårt rettssystem er funnet skyldige utenfor enhver rimelig tvil – slik loven krever. Men, er det virkelig slik? Hvor lett er det vel ikke å forhåndsdømme noen vi for eksempel ikke liker, eller noen som har begått kriminelle handlinger tidligere? Og hva gjør sosiale medier, avisoverskrifter og de sosiale arenaene med vår oppfatning av skyldig eller uskyldig? Det er ikke lett å holde kravet om bevis når forbrytelsen er så grusom at den rokker ved vår innerste magefølelse av moral og rettferdighet.
Svenske Malin Persson Giolito, datteren til selveste G.W Persson forvalter dette vanskelige temaet på 1.klasses vis i Utover enhver tvil. Hun skriver rett og slett utrolig godt om dilemmaet som oppstår når det kanskje er begått et justismord mot noen som er usedvanlig usympatisk – som en pedofil overgriper av en lege – Stig Ahlin.