Krim på Film&TV

Serier basert på spennende bøker som du kan se nå

Babylon Berlin

Det historiske dramaet Babylon Berlin vil nok bli stående igjen som en av høstens store serier. Men du visste kanskje ikke at serien egentlig er basert på en bokserie av en tysk forfatter? Her har vi samlet noen favorittserier som er like gode på skjermen som de er i bokform.

Boken bak den suksessfulle serien

Babylon Berlin

Blant serier basert på spennende bøker er det helt naturlig å starte med brennhete Babylon Berlin. Ikke alle vet at det historiske dramaet fra mellomkrigstiden i Berlin er basert på romanene til den tyske forfatteren Volker Kutscher. Serien er blitt en av Tysklands mest sette, og bøkene er et godt eksempel på medrivende historisk krim.

Året er 1929, republikkens såkalte gullalder. I en liten glippe av lys mellom hyperinflasjonen etter første verdenskrig, og depresjonen som spredte seg fra USA året etter. Politiinspektør Gereon Rath er sendt til Berlin fra Köln for å spore opp bakmennene i en politisk pikant utpressingssak. Etterforskningen tar ham inn i storbyens dekadente underverden. Hans veier krysses blant annet med trotskijisten Kardakov, og unge, fattige Charlotte Ritter, som drømmer seg vekk fra tingenes nedtrykkende tilstand på dansegulv i byens depraverte nattklubber.»

Serien ser du på NRK, eller les mer om bøkene her

 

 

 

True Crime – boken bak Mindhunter på Netflix

Mindhunter

Hvis du er en seriøs true crime-fanatiker visste du kanskje allerede at serien Mindhunter på Netflix er basert på en bok av FBI agenten John Douglas. Forfatteren, en smarting som har inspirert flere fiktive FBI-agenter, er selv en stor inspirasjon til seriens hovedperson agent Holden Ford, og serien har tydelige bånd til virkelige personer og hendelser.

To agenter i FBIs spesialenhet for serieforbrytelser utvikler profileringsteknikker i jakten på beryktede seriemordere og voldtektsmenn på slutten av 1970-tallet.

 

Se serien på Netflix

Første bok bak serien C.B Strike på HBO

C.B Strike 

I kriminalromanene skrevet av J.K. Rowling (under pseudonymet Robert Galbraith) møter vi et detektivpar like klassisk som handlingen. Vi følger den værbitte krigsveteranen og privatdetektiven, Cormoran Strike, og hans snarrådige assistent, Robin Ellacott. Han er en forsoffen krigshelt fra Afghanistan med et miserabelt privatliv, hun er en nyforlovet og pågående kontorvikar, som viser seg å ha teft for kriminelle mysterier. Stedet er London.

Det er duket for en mulig romanse på sikt, allerede i første bok viser det seg at de utfyller hverandre med stor forståelse og ikke minst omsorg.

Serien er delt opp i korte sesonger der hver sesong tar utgangspunkt i en av bøkene. Se den på HBO eller les mer om bøkene her.

 

Boken bak serien Sharp Objects med Amy Adams

Sharp Objects

Her i Norge kjenner de fleste forfatteren Gillian Flynn fra den store krimsuksessen Flink pike,som også ble filmatisert.

I boken Sharp Objects møter vi Camille som, etter et opphold på en psykiatrisk klinikk, jobber som journalist i Chicago. Når to unge jenter blir funnet drept i hjembyen hennes Wind Gap, blir hun sendt tilbake for å dekke tragedien. Camille setter motvillig kursen hjemover til familiens herskapsvilla. Her gjenforenes hun med sin mor og den 13 år gamle halvsøsteren Amma.

I serien spiller Amy Adams i rollen som den plagede journalisten Camille.

Se serien på HBO eller les mer om boken her

Lyst på mer krimstoff? Meld deg på Krimklubbens nyhetsbrev her.